Herrene knuste Haslum – Videre i cupen – Runar

Herrene knuste Haslum – Videre i cupen

Bernt Horvik

Etter å ha ligget under 16-17 til pause var det et helt nytt Runar-lag som entret parketten i Nadderud Arena etter pause, og Runar dunket til og utklasset Haslum og vant hele 34-26 og er klare for kvartfinalen i NM.

Leif Gautestad strålte etter avansementet

-Det er gøy å være med videre, sa Leif Gautestad da han ble intervjuet på TV rett etter kampslutt.

– Det virket som om du var synsk, sa reporteren, for du sa i pausen at Haslum ledet til pause, og at dere ville snu det. Og det stemte til gangs. For første gang på mange oppgjør mellom Haslum og Runar ble det en skikkelig seier til Runar.

– Vi fikk vist mye av det vi trener på til daglig, var Leifs oppsummering etter kampen, og klarte å tette igjen i midten i forsvar og da fikk Jokke den hjelp han behøver.

– Vi har hatt en fin treningsuke, fortsatte Leif, mens Haslum var ute i en tøff seriekamp mot Drammen onsdag, og det tappet sikkert kreftene deres.  Nå skal det bli spennende å se hvordan trekningen blir, for vi har veldig lyst til å komme til Oslo Spektrum.

Tobias Glemming banens beste

Tobias fikk masse skryt av TV-reporteren etter kampen. Å score på 11 av 12 skudd er imponerende, sa TV-kommentatoren.

– Jeg syntes vi var veldig gode bakover etter pausen og da kom også tempoet i angrepsspillet, sa Tobias somvar meget godt fornøyd med at han krydret sine scoringer med en fin flyver.

Bra framover, men rufsete før pause

Runar kom til Nadderud Arena med et klart mål: Vi skal hevne det sure ettmåls-tapet i serien forrige søndag og komme videre i NM. Og det begynte bra for før det var gått fire minutter ledet Runar 3-1 etter scoringer av André Christiansen, Tobias Rivesjö og Tobias Balsby-Pedersen.

Men så var det klart for prikksyting av Haslums storscorer Benjamin Hallgren. Gang på gang testet han Joachim S. Christensen i målet, og før pause klarte ikke Jokke å stoppe han. Det endte med fire scoringer på svensken, men Runar klarte å holde ledelsen i av omgangen. Mye av æren for det skal Øivind Frigstad og kantspiller Tobias Glemming ha. Frigstad scoret på sine fire skudd og fikk også to syvmeterskast, som Glemming satte i mål. Tobias scoret i alt fire ganger før pause, for han laget ytterligere ett mål fra syvmetersmerket, samt en fin scoring fra høyrekanten. Rett før pause var det et lite comeback for Christian Ø. Westby som har vært ute med skader i flere uker. Han avsluttet Runars scoringer før pause, før Stian Brevik sørget for Haslum-ledelse til pause med en straffescoring.

Imponerende bakover i 12 minutter

Runar kom også best i gang etter pause, da Tobias Glemming og Tobias Rivesjö igjen sendte Runar i føringen med to tidlige mål. En ledelse som det senere skulle vise seg at de aldri ga fra seg. Lagene fulgte hverandre det første kvarteret da Runar ledet 23-22, men så låste de målet og kastet nøkkelen, og det tok 12 minutter før Haslum klarte å låse opp igjen.

I denne perioden stengte Jokke målet. Han hadde full kontroll på Benjamin Hallgren og spesielt midtblokken til Runar ruvet i forsvar. Med godt forsvarsspill kom det et raskt angrepsspill, der igjen Øivind Frigstad og Tobias Glemming var de beste. Før det var spilt 24 minutter ledet Runar hele 33-23 og hadde vunnet den siste perioden hele 10-0.

I sluttminuttene viste Runars gutter flott spilleglede, og Tobias Glemming toppet det hele med en flott flyver tre minutter, før full tid før Christian Ø. Westby scoret Runars 34. mål på et sikkert syvmeterskast