Hva gjør du nå Johan Zanotti? – Runar

Hva gjør du nå Johan Zanotti?

Vi var en tur i Danmark i sommer og benyttet anledning til å besøke vår «gamle» hovedtrener Johan Zanotti.

I idylliske Maribo, som ligger midt på Lolland, har familien bestående av Wilda, Liselotte og Johan slått seg ned.  I huset bor også hunden Lemmy (han husker vi godt) og kattene😊

Johan, Liselotte og Wilda foran hjemmet deres i Maribo

Som dere muligens husker, forlot Johan Sandefjord våren 2017 for å bli trener i Team Sydhavsørene. Team Sydhavsørene spiller på nivå 2 i Danmark og er kjent for sin gode yngre avdeling og A-laget består av mange lokale gutter. Dette sammen med ambisjonene om å rykke opp til eliten, var faktorer som var forlokkende for vår svenske venn.

Etter 3 sesonger i toppen av første divisjon var både klubben og Johan bestemt på å skrive ny langtidskontrakt, før Johan i siste liten ombestemte seg og tok en «pause» fra topphåndballen.

Da vi spurte Johan om hvorfor dette valget, var han klar og tydelig:

Å være håndballtrener betyr arbeide på ettermiddag, kveld og helger.  Det ble alt for liten tid til familien og da spesielt til Wilda som hadde begynt på skolen.  Da Wilda kom hjem fra skolen, dro jeg på trening.  Da jeg kom hjem fra trening, lå Wilda og sov.  Jeg ville rett og slett prioritere tid med Wilda og Liselotte og da måtte jeg finne på noe annet å gjøre!

Så nå arbeider Johan som lærer på Bindernæs Efterskole i Rødby.  Johan har undervisning i Historie, Geografi og Samfunnsskap.  Han bidrar også på Hundelinjen (ja dere leste riktig), som ledes av sin kjære Liselotte.  At begge jobber på samme skole, er noe det begge setter stor pris på.

Men allsidige Johan har også mer å bidra med.  Onsdag ettermiddager underviser han på skolen om matlaging og teamet er hvordan lage mye mat for en billig penge!!

Johan har fått litt mer tid til å dyrke sine to store hobbyer også.  Både motorsykkelen og golfklubbene benyttes mer enn tidligere.

Denne har jeg mer tid til nå (Lemmy følger med i bakgrunnen)

Ryktene skal ha det til at han har fått skikkelig dreis på driveren og vi gleder oss til å se han briljere på Sandefjord Golfklubb, forhåpentligvis neste sommer!  For Johan og resten av familien har veldig lyst til å ta en Norges-tur snart og av avslutter med Johans egne ord:

Vi snakker mye om tiden i Norge. Vi savner miljøet, naturen og de vennene vi fikk.  Det er mange vi fortsatt har kontakt med og vi prater ofte om å reise og hilse på den.  Og nå har vi jo tid.  Så når Korona tillater det, da kommer vi!  Klubben Runar er fantastisk og jeg er så glad for at bredde, damesiden og herresiden blomstrer sammen – Underbart!!

En engasjert Johan snakker om livets prioriteringer!