Gautestad fornøyd med poengene – Runar

Gautestad fornøyd med poengene

Bernt Horvik

Vi hadde en prat med Runars trener Leif Gautestad en stund etter søndagens kamp borte mot Fjellhammer og da kom han med sine betraktninger:

– Jeg synes kampen var variabel i kvalitet, var Leif Gautestads første kommentar.

– Framover var vi friske i første omgang, og synets vi hadde en god uttelling, noe statistikken også forteller.

Vi noterte bare tre bomskudd før pause.

– Bakover slet vi litt i duellspillet, fortsatte Leif Gautestad, som godt kunne ha ønsket seg flere målvaktsredninger, men de som kom, kom på riktig tidspunkt. Et stort pluss fikk også Øyvind Frigstad for at han tok ansvar med fire fine scoringer.

Mye bedret seg etter pause

I annen omgang hevet vi oss i duellspillet, mente Leif Gautestad, men han var fortsatt ikke helt fornøyd med målvaktspillet, men der har også forsvaret en god del av skylden.

– Framover ble det mer bomskudd, noe også statistikken forteller.

– I sluttminuttene mener jeg at vi vant de riktige duellene, sa Leif Gautestad, som var godt fornøyd med Tobias M. Rivesjös innsats da. I tillegg satte han pris på at laget etter pause også fikk uttelling fra kantene, og berømmet Tobias Glemmings avslutningsteknikk fra syvmetersmerket.

Spennende Fjellhammer-spillere

Unggutten Benjamin Berg født i 2003 var den store trusselen for Runar, spesielt før pause, og her mente Leif Gautestad at han er et stort talent. Dette ble også uttrykt i klartekst av Frode Kyvåg som var kommentator på den TV-sendte overføringen.

Det var også hyggelig – eller kanskje det ikke var det – å se at fjorårets storscorer i Runar – Eirik H. Hybertsen – ikke har mistet scoringsteften, for han satte et stort press på Runar, spesielt før pause.

– Det er greit at Eirik er en god avslutter, sa Leif Gautestad, men det bør ikke være mulig å score fra en så liten vinkel som han en gang klarte å få ballen i mål.