Viking Håndball – Runar

Viking Håndball

Når vi søndag tar imot Viking Håndballklubb er det en gammel storhet som kommer på besøk.  Laget ble stiftet i 1986 og allerede i 1986 spilte de seg frem til cupfinalen.  Viking spilte da på nivå to og møtte storebror og storfavoritt Stavanger IF i finalen.  Men underdogsen var ikke interessert i oddsen og anført av Rune Erland stod de får en av cupens største overraskelser og vant NM finalen 21 – 17.

Midt på 90-tallet overtok Viking storebror-rollen i Stavanger og var en maktfaktor som forsynte seg grådig av premiefatet.  Totalt ble det 1 seriemesterskap (sesongen 97/98) og 4 NM triumfer.  Vår første cuptriumf kom nettopp mot Viking.  I 1992 vant vi finalen 26 – 16 etter at vi hadde tapt cupfinalene både i 1990 (mot Sandefjord Håndballklubb) og 1991 (Stavanger IF)

Klubblegenden Bjørn Vidar Eriksen jubler etter NM seier mot Viking Håndball

I 1996 møttes Runar og Viking igjen i cupfinalen og også denne gangen kunne Haukerøds hvite engler juble, etter 29 -22 seier.  Året etter var det igjen duket for finale mellom Runar og Viking.  Finalen ble spilt i Stavanger Idrettshall og hjemmelaget kunne juble etter 36-35 seier etter ekstra omganger.  Vi hadde dog muligheten til å avgjøre alt i ordinær tid, da vi fikk straffe i siste sekund.  Vi velger å unnlate å nevne hvem som bommet på straffekastet, men straffen er nok på lista over de dårligste straffene siste 30 år i cupen!

På 2000-tallet har klubben i varierende grad spilt på øverste nivå.  Etter en nedrykket 2015/16 sesongen spilte de i 1. divisjon, helt til de rykket opp med sin 2. plass i fjorårets første divisjon.

Vi har spilt totalt 37 kamper mot Viking på det øverste nivået.  24 kamper har endt med Runar seire, 12 med Viking seire og en uavgjort.  Total målforskjell er 1.043 – 921 i Runars favør.