Status Covid-19 Elite håndballen – Runar

Status Covid-19 Elite håndballen

Som dere er kjent med kommer det stadig innstramminger rundt Covid-19 pandemien.  Foreløpig er det stor forskjell fra by til by og hvilke konsekvenser dette får for lagene i Eliteserien.

Når det gjelder publikum på kampene er det nasjonene reglene at det fortsatt er mulig med 200 tilskuere, dog forutsatt 200 fastmonterte seter.  Vi har pt ingen lokale regler som tilsier noe annet, så både Sandefjord Håndball og Runar Sandefjord har derfor fortsatt anledning til å ha 200 tilskuere på kampene.

Breddekampene i Region-Sør er dog utsatt og i første omgang til og med i morgen.  Det er nok stor mulighet for at dette forlenges all den tid kommunene ikke ønsker kamper på tvers av kommunegrensene.

Når det gjelder de andre elitelagene så har vi sjekket litt rundt og flere steder er det ikke helt avklart. 

Onsdag spiller vi i Trondheim mot Kolstad og de har fortsatt anledning til å ha 200 tilskuere, så litt hjemmebanefordel vil nok Kolstad ha. 

I Oslo må elitelagene spille uten tilskuere. I Bergen er de usikre om tribunen er godkjent. De har ikke seter, men plasser som tydelig merket opp.  I Arendal er de også usikre og arbeider med en endelig avklaring.  I Drammenshallen har de pr. i dag ikke anledning til å ha noen tilskuere, men de vil mest sannsynlig få lov til å ha 100 tilskuere på den ene siden etter dagens møte med Drammens kommune.  På Jæren hos Nærbø har de kun 82 fastmonterte seter i hallen så pt. er det dette antallet Nærbø kan slippe inn i Nye- Loen.  Det arbeides med å få dette tallet opp til 200, så vi får se hva det endelige resultatet blir.

Et annet spørsmål som må avklares raskt er semifinalene i cupen som spilles torsdag.  I Elverum skal hjemmelaget ta imot Drammen HK og på Jæren skal Nærbø ta imot ØIF Arendal.  Både Elverum og Drammen har spillere som er i karantene etter landslagssamlinger og kan dermed ikke være med til torsdag.  Så den kampen blir muligens utsatt.

Nærbø – ØIF vil bli spilt da ingen av lagene har spillere i karantene.  Dette da ØIF bestemte at Olaf Hoffstad måtte bli hjemme når landslaget ble samlet i Tyskland.

Foto: Ravn Foto