Askeladden Nærbø!!! – Runar

Askeladden Nærbø!!!

I dag bruker vi spalteplassen på Jærlaget Nærbø som i går sørget for klubbens første Cupfinalen.

Til tross for at kampen ble spilt på Jæren, var ØIF Arendal klare favoritter i gårdagens semifinale. Men Nærbøs unge sultene gutter viste med en enorm tæl og innsats, at de ikke lot seg knekke, og til slutt kunne hjemmelaget juble for cupfinale med 30 – 25 seier.  Selv om det var laget Nærbø som stod bak bragden går det ikke an å unnlate å nevne keeperspillet til Vegard Bakken Øien.  Med en redningsprosent på over 40 % var han en avgjørende faktor når Nærbø stakk i fra utover i andre omgang.

En relativt fornøyd Vegard Bakken Øien jubler sammen med resten av laget for NM-finale

Hvem som blir motstander i cupfinalen, blir avgjort når Elverum tar imot Drammen HK i den andre semifinalen og var ØIF favoritter mot Nærbø er Elverum enda større favoritter mot Drammen HK:

Av eliteserieklubbene i landet er Nærbø laget som har klart flest lokale spillere i Stallen.  Av de 16 spilleren som var med i går, har 11 spillere vunnet 1 eller 2 junior NM gull med Nærbø.  Det er tall ingen andre klubber er i nærheten av.

Det er også verdt å nevne at på Nærbø er det håndball som er den mest populære sporten, ikke fotball som stort sett resten av landet.  De har klart å bygge en håndballkultur som oser av kvalitet, inkludering og mangfold.

Sikkert mange Jærbuere som skal ha honnør for dette, men vi velger allikevel å trekke frem to nøkkelpersoner.  Trenere og tidligere toppspiller Rune Haugseng startet en reise med 98/99 årgangen for 10-12 år siden, som endte opp med 2 NM gull.  Hans trenerfilosofi bør være mal for de fleste.  I dag er Rune hjelpetrenere til laget som ledes av Heine Jensen.

Rune Haugseng, engasjert som alltid!

Lederen og treneren Trond Knutsen skal også ha sin del av æren.  I tillegg til å drive Cirke K på Nærbø har han vært særs aktiv som både leder og trener i en årrekke.  Hvor mange timer han bruker i året på Nærbø, tørr vi ikke spå, men vi kan konkludere med at han har en svært tålmodig kone😊

Trond Knutsen er også godt fornøyd!

Så er det sikkert mange andre som også burde vært trukket frem, men de får ha oss unnskyldt og heller bruke helgen på å feire cupfinalen, men husk Covid-19!  Og det er jo litt trist at cupfinalen i år blir uten mye publikum, for ellers hadde det blitt en invasjon av Jærbønder i Oslo i romjula!

Vi i Runar stiller oss i køen av gratulanter!