– I dag var det to store lyspunkt, sa en fornøyd Leif Gautestad etter seieren.

2. Kenny Ekman er tilbake i laget og har tilført gruppen masser av energi, og dermed virket det som om selvtilliten er tilbake.

Forsvarsgeneralen tilbake!

– Men fortsatt har vi ikke tatt noen poeng i 2021, og det håper jeg kommer når seriespillet starter igjen, sa Leif Gautestad, som ser fram til treningskampen mot Halden i Runarhallen til onsdag.

Siste gang herrelaget spilte kamp var 20. desember, da det ble et tungt ettmålstap borte mot Bækkelaget. I kveld var det Sandefjord Håndball som skulle bryne seg på våre spillere, da lagene møttes til den første treningskampen i 2021.

Og det endte meget godt, for vi fikk en liten revansje etter det forsmedelige ettmålstapet i seriekampen i Jotunhallen i begynnelsen av desember. En nimålsseier smakte godt, og det var tydelig at guttene til Leif Gautestad og Bård Kr. Tonning har benyttet serispilloppholdet meget godt.

Anført av en scoring fra Christian Ø. Westby kom Runar best i gang, og før det var gått 10 minutter hadde André Christiansen scoret fire fine mål, men gjestene fra Bugården var med på leken i starten, for det sto 5-5 etter 10 minutters spill. Lagene fulgte hverandre det først kvarteret, men SH var bare en gang i ledelsen på stillingen 8-7 til dem etter snaue 14 minutter. Men så kom det to raske scoringer signert Håkon Sætre og Tobias Rivesjø, og etter det var Runar hele tiden i føringen.

Midtveis i omgangen ble hele sekseren byttet ut, og da benyttet Bård Tonning muligheten til å irettesette forsvarsspillet.

– Nå må dere skjerpe dere bakover, ropte Bård, for dere har sluppet inn hele ni baller før det er spilt et kvarter.

Og guttene responderte umiddelbart, for de slapp bare inn fem mål det siste kvarteret, samtidig som de scoret hele 10 framover. Tobias Glemming scoret på sine tre syvmeterskast, Amadeus Hedin signerte to og to ganger klarte de å kaste ballen i tomt mål, da SH forsøkte seg med spill 7 mot 6.

Hva som ble sagt i pausen vites ikke, men det var et heltent Runar-mannskap som startet andre omgang. Espen Røhmer ble sendt ut i en 5-1 formasjon, og dette stoppet mange av SHs skuddforsøk fra langt hold. I tillegg klarte både Christian Ø. Westby og Tobias Glemming å snappe innspill, og det resulterte i fine kontringer. Og før det var spilt 10 minutter av annen omgang ledet Runar hele 26-18, og hadde full kontroll. Det positive var at det var mange som kom på scoringslisten, og på sitt beste ledet Runar hele 32-22, men så kon det en liten periode der SH scoret tre ganger på rad, før Runar igjen strammet til bakover. Framover gikk det meste på skinner, firkløveret Hedin, Hallberg, Westby, Frigstad og igjen Hallberg scoret med bare en liten redusering av SHs linjespiller Håkon Økern. Og da gjorde det ikke så mye at SH avsluttet med to reduseringer i sluttminuttene.

Runars mannskap: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 7 (3), Daniel Jakobsen 1, Espen Røhmer, Øyvind Frigstad 2, Anders Hallberg 4, André Christiansen 4, Tobias Balsby-Pedersen 1, Kenneth Bach Hansen 1, Kenny Ekman 2, Tobias Rivesjø 3 (1), Håkon Sætre 2, Markus Buchardt 1, Amadeus Hedin 4, Jostein Pedersen og Christian Ø. Westby 5.

Toppscorere for SH: Kristoffer Norgren Olsen og Sander Linderud, begge 6.