André Pung Tuzov vårt nyeste tilskudd – Runar

André Pung Tuzov vårt nyeste tilskudd

For første gang på mange år har vi fått en spiller som de seneste årene har spilt i Bugården for Sandefjord Håndball. Forrige gang det skjedde at en spiller gikk fra Bugården til Haukerød var nok overgangen til Hermann Gjekstad, men det er mange år siden.

Vi har vært så heldige å få underskriften på en 2 års kontrakt fra André Pung Tuzov som siden sesongen 2018/19 har spilt for Sandefjord Håndball.

Plassen til André på banen er venstre bakspillerplass – en plass han er tiltenkt å dele med Tobias Rivesjö i neste sesong. I denne sesongen har han så langt spilt alle kampene for SH og står oppført med 59 mål.

Til tross for sin unge alder – André er født i 1998 – har André en solid fartstid som håndballspiller. Han startet i Skiptvedt, før han var med på den gode juniorårgangen i Ski. Deretter flyttet han over til Østfold og spilte først i Falk, så i Nøtterøy Elite før han nå avslutter sin trede sesong i Sandefjord Håndball.

– Grunnen til at jeg har valgt å skrive overgang til Runar er at jeg tror at jeg vil ha muligheter til å utvikle meg videre som håndballspiller og har absolutt ambisjoner om igjen å spille med flagget på brystet – så langt står André oppført med 16 u-landskamper  og spilte der blant annet med den tidligere Runar-spilleren Karsten S. Enoksen.

– Jeg har hørt at det er et meget godet miljø på Haukerød, fortsetter André, og vet at det er mange som stiller opp rundt A-laget både på trening og på kamper.

I det sivile ble André ferdig med en bachelor-utdanning innen idrett, ernæring og helse på Bakkenteigen, og studerer dette året PP-utdanning på samme sted og håper på en jobb i Sandefjord etter dette sammen med håndballen.

Kontrakten med André er den andre på få dager – før helgen tegnet linjespiller Sander Rogne Myklebust  tilsvarende kontrakt.

Dette er starten på en yngre linje på Runars A-lag. Som det tidligere er nevnt på hjemmesiden er flere av våre yngre spillere med på mange treninger med A-laget.

Det er juniorspillerne Nicolai H. Kristensen (2002) og Leon Smith Ringdal (2002) og i tillegg har 04-guttene Preben Gram, Kristian Strøm og Mathias Riis Singdahlsen fått mange treningsøkter og også G2004-landslagets målvakt Oliver Klavenes er en unggutt vi håper vil tilføre mye for Runar i årene som kommer.