Halv revansje mot Halden – Runar

Halv revansje mot Halden

Spilte uavgjort 25-25 i treningskamp

– I dag er jeg godt fornøyd med forsvarsspillet før pause, sa Bård Kr. Tonning etter kampen. Framover spilte vi ok og kom til mange gode sjanser, men misbrukte for mange klare målsjanser.  Målet framover er å få spillerne til å skyte smartere, for en rutinert Morten Nergaard i Haldens mål reddet for mye, og det er ikke godkjent at vi misbrukte to syvmeterskast.

– Etter pause syntes jeg det gikk for sakte framover og vi fikk ikke nok trykk i spillet, fortsatte Bård Tonning.

– Etter å ha sluppet inn syv baller på rad, lyktes heldigvis Joachim S. Christensen i målet og avsluttet på topp før pause, mente Tonning. I andre omgang ble det et lite skritt tilbake, men han skal ha et pluss for tre flotte hundreprosents redninger.

Leif Gautestad var stort sett enig i Bårds vurderinger.

– Vi møtte et klart bedre lag i dag enn i mandagens treningskamp mot SH, og det var tydelig at vi møtte klart bedre motstand, til tross for at Halden manglet Trym Bilov-Olsen, mente Leif.

– Positivt var det også at Jokke i slutten av første omgang storspilte.

.- I andre omgang manglet vi litt rytme, og fikk for dårlig uttelling,  avsluttet Leif Gautestad, som håper at det blir mulig å seriespille mot Haslum når serien starter igjen i Runarhallen til onsdag.

Kampreferat

Det åpnet jevnt de 12 første minuttene, der lagene fulgte hverandre hele tiden. Etter drøye 10 minutters spill måtte Tobias Glemming ut med noe som lignet på et overtråkk. Etter snaue 12 minutter ledet Halden 7-6, men så stengte Runar igjen bakover. I løpet av de 18 siste minuttene klarte gjestene bare å score en gang – mye takket være flott målvaktspill av Joachim S. Christensen. Framover markerte Christian Ø. Westby seg med stor hurtighet og scoret fire mål på rad og sørget for at Runar ledet 10-7 etter 18 minutters spill. Et kontringsmål for Halden var alt gjestene klarte å få bak Jokke i målet i resten av omgangen, og med to mål av Markus Burchardt og Kenneth Bach Hansen kunne Runar gå til pause med ledelse 12-8.

Halden var klart best de 10 første minuttene av annen omgang. Fire mål på rad fikk Halden inn i kampen igjen, men heldigvis klarte Anders Hallberg å få ballen i mål, og Runar ledet 15-13 etter syv minutter.

Midtveis i omgangen fikk Halden et lite overtak og ledet 22-19 da det gjensto drøye ni minutter. Men i sluttminuttene viste Runar god kampmoral, og vant siste del av kampen 6-3, og dermed endte kampen uavgjort. 10 sekunder før full tid tok Halden en «time out», men Runar-forsvaret avverget kampens siste skudd.

Runars mannskap: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 3 (1), Daniel Jakobsen 1, Øyvind Frigstad, Anders Hallberg 3, Andrè Christiansen 3, Tobias Balsby-Pedersen, Kenneth Bach Hansen 2, Kenny Ekman, Tobias Rivesjö 2, Håkon Sætre, Markus Buchardt 1, Amadeus Hedin 1, Jostein Pedersen 1, Christian Ø. Westby 8 (2).