Sterk generalprøve av herrene – Runar

Sterk generalprøve av herrene

Bernt Horvik

Herrelaget gjorde en meget god siste kamp før serieåpningen mot Haslum til onsdag, da de vant 31-28 over Drammen i Runarhallen i kveld, etter å ha ledet 16-12 til pause.

– I kveld syntes vi at guttene gjorde en god kamp, spesielt i forsvar sa trenerduoen Leif Gautestad og Bård Kr. Tonning etter kampen. Framover spilte vi tålmodig, og det var gledelig at Tobias Rivesjö tok fram sitt gode skudd igjen etter flere kampers fravær. Trym Bilov-Olsen og Mads F. Rekstad sto over kveldens kamp, men vi visste at vi her godt forspent på deres plasser. Bakerst sto Joachim S. Christensen og Nicolai H. Kristensen godt i hver sin omgang, og vi føler at vi er godt forspent med målvakter, når vi vet at bak disse to står 04-målvaktene Oliver Klavenes og Oscar T. Syvertsen klare til å steppe inn hvis de får en sjanse.

Ellers viste vi at vi har gode kantspillere, og i fraværet til Mads F. Rekstad viste 04-spilleren Preben Gram at han er et stort talent på venstrkanten. På den andre siden scoret Tobias Glemming på sine fem forsøk.

Jevnt det første kvarteret, så rykket Runar fra

Runar kom best i gang og ledet tidlig 4-2 etter scoringer av André Tuzov, Tobias Glemming, Tobias Rivesjö og Christoffer Rambo. Bakerst var Joachim Søholm Christensen i praktslag og reddet fire av Drammens seks første skudd. Så kom det tre raske reduseringer fra Drammen og sendte gjestene i ledelse, før Tobias Rivesjö utlignet og Preben Gram igjen sendte Runar foran. I slutten av omgangen satte Runar fart i angrepsspillet etter meget godt forsvarsspill der Kenny Ekman var den store dirigenten. Fem mål på rad sendte Runar i føringen 14-9 etter drøye 21 minutters spill, og vi kunne gå til pause med en betryggende ledelse 16-12.

Drammen startet best etter pause.

Sander R. Myklebust åpnet scoringene for Runar etter pause, men så kom det fire raske reduseringer fra Drammen, der spesielt Ola Lillelien viste sterkt kontringsspill. Men igjen viste Runar styrke. Bakerst hadde 02-målvakten Nicolay H. Kristensen kommet i målet og vartet opp med flere kvalifiserte redninger, og før det var spilt ni minutter av omgangen ledet Runar 21-17.

Så våknet Runar

I resten av omgangen hadde Runar full kontroll, og på sitt beste ledet de 27-22. I slutten av omgangen kom 04-spiller Kristian Strøm inn som midtback og viste tidvis sitt talent. Fire minutter før full tid scoret han sitt mål. Men fikk samtidig en smell i foten og måtte se resten av kampen fra sidelinjen. Tre minutter før full tid ledet Runar 31-26, og da gjorde det ikke noe at Drammen reduserte to ganger i sluttminuttene.

Runars mannskap: Joachim S. Christensen/Nicolai H. Kristensen, Tobias Glemming 5, Christoffer Rambo 7 (1), Kristian Strøm 1, André Tuzov 2, Tobias Rivesjö 5, Kenny Ekman, André Christiansen 1, Sander R. Myklebust 3, Preben Gram 5, Kristoffer Henriksen 1, Trym Kristian Bjåland-Tonning.