Hurra. Vi knuste Sandefjord Håndball – Runar

Hurra. Vi knuste Sandefjord Håndball

Bernt Horvik

Hvilken kamp!! Runar knuste Sandefjord håndball i sesongens første lokaloppgjør, og vant hele 31-20 etter å ha ledet 13-8 til pause.

Fire minutter før fulltid reiste Runars supportere seg og sang «Seieren er vår», og denne seieren smakte veldig godt.

Kjempefornøyd Leif Gautestad

– i kveld møtte SH et Runar-lag som for tiden er meget bunnsolide. Bakerst sto Jokke som en vegg før pause og hadde en redningsprosent på nesten 50. Han reddet syv skudd – hvorav fire hundre prosentsjanser, og slapp bare inn åtte mål.

– Forsvaret anført av Kenny Ekman og kaptein Tobias Rivesjö klarte etter en litt grumsete start å stenge de fleste avslutningene fra SHs side.

– Utover i kampen var vi bunnsolide og det er tydeligvis tungt å møte oss for tiden., avsluttet en meget godt fornøyd Leif Gautestad.

Rotete start

Starten var et typisk lokaloppgjør der det smalt over hele banen. SH kom best i gang og det var bare en superopplagt Jokke i målet som hindret at hjemmelaget gikk fra. Men etter drøye 10 minutter kom også angrepsspillet i gang anført av Trym Bilov-Olsen og Christoffer Rambo. Men SH ga seg ikke helt. Et gult kort til trener Leif Gautestad tente spillerne enda mer, og de 12 siste minuttene av omgangen vant Runar hele 7-3, og Kristoffer Henriksen sørget for Runar-ledelse 13-8 tre sekunder før pause.

Jevn i starten av andre omgang

SH holdt godt følge de 12 første minuttene av andre omgang, og lå da bare tre mål bak 17-14 ledelse til Runar. Da kokte det også for målvakten Joachim S. Christensen som sa det han mente til dommerne og ble «belønnet» med en pause på to minutter.  Men det tente bare Runar-spillerne enda mer. De klarte å brette spillet ut til begge kanter og både Mads F. Rekstad og Tobias Glemming var i kanonform og scoret fem mål hver.

Bakover virket det som om forsvaret var en sementblokk, der SH-spillerne gang på gang fikk føle Runar-spillernes muskler. De flyttet seg veldig raskt, og slapp bare inn fire mål i en 16 minutters periode samtidig som de scoret hele 10 ganger. I slutten av kampen viste vår seneste tilvekst Kristoffer Henriksen fra Halden at han ikke bare en flott forsvarsspiller, for han scoret også fire mål. Tre minutter før full tid kom 16 årige Kristian Strøm – fyller 17 om 17 dager – på banen og han takket for tilliten med å score sitt første mål i lokaloppgjør mot SH.

Kampen ble avsluttet med kjempeklapp fra Runars tilhengere, og jubelen var enorm da Kenny Ekman ble kåret til banens beste spiller.

Runars tropp: Joachim S. Christensen/Oliver Klavens/Oscar Larsen Syvertsen, Tobias Glemming 5 (1), Trym Bilov-Olsen 3, André Tuzov 3, Christoffer Rambo 3 (1), André Christiansen, Mads F. Rekstad 5, Preben Gram, Adam T. Bergli, Tobias Rivesjö 3, Sander R. Myklebust 4, Kristian Strøm 1, Kenny Ekman, Kristoffer Henriksen 4.

Toppscorer Sandefjord Håndball: Sander Linderud 7.

Utvisninger: SH 3×2 min., Runar 3×2 min.