Ungdommen gjør seg bemerke på A-laget – Runar

Ungdommen gjør seg bemerke på A-laget

Den yngste Runar spilleren som har lage mål i obligatorisk kamp er Sindre Aho. Han stod for 2 scoringer 10.11.13 i seriekamp mot FyllingenBergen (seier 37-27).  På det tidspunktet var Sindre 16 år 3 måneder og 21 dager. Han var enda yngre i NM kamp mot Urædd den 20.08.13 (3 scoringer i 41-23 seier). Da var han kun 16 år og 1 måned gammel.

Det er verdt å legge til at man må ha fylt 16 år før man får lov å spille seniorhåndball!

Hittil i sesongen har tre 16 åringer notert seg i målprotokollen for Runar Sandefjord.  Preben Gram, Kristian Strøm og Ørjan Louis Gudmundsen har til sammen stått bak 16 av A-lagets totalt 103 scoringer.

Kristian Strøm var 16 år 10 måneder og 29 dager da han lagde 4 mål i NM kampen mot Tønsberg Turn.  I serien var han 16 år 11 måneder og 8 dager da han scoret på straffe i serieåpningen mot Haslum HK.  Mål ble det også i Jotunhallen søndag.

Kristian Strøm i oppkjøringskamp mot Kristiansand Topphåndball

Preben Gram var 16 år 11 måneder og 17 dager da han banket ballen hele 8 ganger bak Tønsberg Turns sin målvakt i NM kampen.

Preben Gram i oppkjøringskamp mot Kristiansand Topphåndball

Yngst av de alle var Ørjan Louis Gudmundsen som var 16 år 9 måneder og 1 dag da han scoret 2 mot Tønsberg Turn.

Ørjan Gudmundsen

Uten at vi har helt oversikt, føler vi oss ganske trygge på at det aldri har vært så mange spillere under 17 som i samme sesong har gjort seg bemerket for Runar Sandefjord.  Vi tviler også på at det er andre klubber som matcher denne statistikken, men tar gjerne imot tips dersom det er tilfelle!

Legg så til at målvakten Oliver Klavenes også er født i 2004, men han er «gamlingen» i denne gjengen, da han hadde bursdag i februar😊 Han var da 17 år 6 måneder og 19 dager da han reddet straffe mot Haslum HK.

Og hadde han ikke vært skadet, så hadde sikkert Mathias Riis Singdahlsen også gjort seg bemerket!

Oliver Klavenes i front foran Jokke, da seieren mot Haslum HK skulle feires!