8-dels finale European Cup – Runar

8-dels finale European Cup

Om 2 dager smeller det i Runarhallen når Slovenske RD Riko Ribnica kommer på besøk.  Vi anser det som 50/50 hvem som går seirende ut av duellen på over 2 kamper.  Det blir derfor svært viktig å skaffe seg et godt utgangspunkt etter lørdagens kamp.

Vi har sett litt på de andre kampene som spiller i 8-dels finalen.

Sidea Group Junior Fasano – MRK Sesvete

Italia mot Kroatia er jo en klassiker på fotballbanen. Men håndballen i Italia er under utvikling, så de er ingen kasteball lengre.  Dog tror vi at Kroatisk håndballkultur vil avgjøre denne kampen og vi holder MRK Sesvete som relativ klar favoritt.

MSK Povazska Bystrica – Nærbø IL

Nærbø skal til Slovakia og møte et hjemmelag som vant klart mot HRK Gorica i forrige runde. En tøff bortearena, men Nærbø skaffet seg svært god rutine ifbm. fjorårets cup.  Vi tror at tittelforsvarer Nærbø klarer brasene og blir å finne i en kvartfinale.  Returen til Andreas Haugseng (fra Elverum) kan vise seg å bli avgjørende.

HCB Karvina – HC Dinamo Pancevo

Tsjekkiske Karvina, som vi møtte i Champions League sesongen 2000/01 tar seg av Serbiske HC Dinamo Pancevo. Uten at vi kjenner lagene veldig godt, har vi en følelse at Serberne drar i land sammenlagtseieren.  Det blir kanskje avgjørende at de får siste kamp hjemme i Panveco.

Sabbianco Anorthosis Famagusta – RK Gorenje Velenje

Kypriotiske Famagusta skal opp mot solide RK Gorenje Velenje. En oppgave vi tror blir altfor tøff.  Dette er kanskje det oppgjøret som har den største favoritten på papiret.  Vi tror Slovenerne vinner ganske komfortabelt

HC Dukla Praha – Wacker Thun

Tsjekkia mot Sveits blir en «rysare» er vårt tips.  Kanskje den jevneste kampen på papiret.

HC Dukla Praha vant 66 – 63 mot Handball Esch (Luxenbourg) i forrige runde.  Tallene lyver litt for de åpnet med 8 måls seier på bortebane og hadde nok foten av gasspedalen i returoppgjøret i Praha.

Wacker Thun vant 54 – 52 sammenlagt mot Nederlandske HV KRAS/Volendam.

Vojvodina – ØIF Arendal

Vi hadde holdt et skadefritt ØIF Arendal som relativt klare favoritter mot Serbiske Vojvodina.  Men nå er ikke laget skadefritt og med sentrale spillere som Mario Matic, Mathias Larsson og Magnus Søndenå ute, kan det bli tøft å gå videre.  Vojvodina har normalt et fanatisk hjemmepublikum i ryggen, men kampen mot ØIF går for tomme tribuner.  Dette som en konsekvens av tilskuerbråk i forrige runde.  Det gjelder å komme hjem med et akseptabelt resultat. 

Alt i alt tror vi at ØIF klarer oppgaven, men det blir ikke enkelt.

AS SGS Ramhat Hashron – Alingsås

Våre Svenske venner må ta den lange turen til Israel.  Det er ikke mye vi vet om håndballen i Israel, men også den er på fremfart.  3 Serbere, 1 kroat og en Amerikaner har Hashron styrket laget med.

Det kan fort bli jevnt, men vi er uansett forpliktet til å heie på søta bror.