Runar Sandefjord – Halden Topphåndball – Runar

Runar Sandefjord – Halden Topphåndball

Halden Topphåndball ligger på plassen bak oss på tabellen. Seier og vi er rimelig sikre på at vi ender foran Halden på tabellen når serien er ferdig.  Tap derimot, og de er kun poenget bak!

 Det er derfor en svært viktig kamp for begge lag. 

Halden er ganske uforutsigbare.  Seier 30 – 23 hjemme mot Elverum på det beste og tap 30 – 37 hjemme mot Fjellhammer på det verste!

 Lagets store stjerne og eliteseriens toppscorer er Truls Erik Grøtta.  Play makeren, som tar nye steg hver eneste sesong, har 111 scoringer på de 16 kampene laget har spilt hittil i serien. Med det ligger han 4 scoringer foran vår egen Christoffer Rambo.

De har også notoriske målscorere i Jørgen Jansrud (Venstre bak) og Joshua Grace (høyre bak).  Begge har 4,7 scoringer i snitt hittil.  Venstrekanten Mounir Chehri og høyrekanten Morten Bøe Linder er også høyt opp på Haldens toppscorerliste.

Målvaktsparet Jonas Stenersen og Nicolai Neupart har variert en del hittil i sesongen. Mot ØIF Arendal (seier 31 – 21) vartet Neupart opp med 19 redninger på 38 skudd (50 %). I forrige kamp, mot Fjellhammer, var redningsprosenten 24 %.

Danske Jonas Jensen (venstre bak) er har forlatt Halden i rett før overgangsvinduet stengte.  Halden Topphåndball hadde store økonomiske problemer før jul og som en del av økonomioppryddingen har de sett seg nødt til å redusere A-stallen noe.

Skal vi slå Halden, må vi få «hull» på Neupart og demme opp for Grøtta! I tillegg må vi nok sørge for at Jansrud og Grace for dårlige arbeidsvilkår!

Etter at sesongen restartet mot Kolstad, har vi 3 gode kamper.  Vi håper og tror at vi fortsetter den gode trenden i kveld og at ikke helgens lange E-Cup tur, har tappet oss for krefter!