Flott utgangspunkt for returen i Slovenia – Runar

Flott utgangspunkt for returen i Slovenia

Slo Riko Ribnica hele 38-29

Bernt Horvik

Etter å ha ledet 21-15 til pause fortsatte Runar å dominere også etter pause, og kampens to siste mål signert Christoffer Rambo kan være meget godt å ha med i bagasjen når Runar spiller returoppgjøret i åttendedelsfinalen i E-cupen neste lørdag.

Leif Gautestads kommentarer etter kampen:

• Dette var kjempegøy og i dag er jeg veldig stolt av guttene.
  • Innsatsen og prestasjonene var av høy klasse.
  • Deet var en god kamp i høyt tempo.
  • Guttene jobbet meget godt defensivt foran en meget god Mats Bjørnstad i målet som stoppet med en redningsprosent på 36 på statistikken.
  • De viste en enorm vilje til å kontre og det var mange gode prestasjoner, der Mads Falck Rekstad var den store spilleren med 11 mål på 11 forsøk.

Kamputviklingen:

Kantspillerne Mads F. Rekstad og Robin G. Wulvik slo an tonen i kampen, for i dag var de i virkelig kontringshumør. Før det var spilt 10 minutter ledet Runar 7-3 etter tre mål av Mads og tre av Robin, samt et mål fra streken av Sander. I denne perioden viste Kasper H. Furu at han er i flott utvikling som spillefordeler, og etter en redusering fra Ribnica fortsatte Runar å imponere framover med tre nye scoringer, to fra Mads og et fra Sander.

Så kom det en liten periode der gjestene fra Slovenia viste seg fram, og før det var spilt 17 minutter hadde de redusert til 10-13.

De neste minuttene var forholdsvis jevnspilte, og Runar ledet «bare» 17-14 da det gjensto drøye syv minutter av omgangen. I denne perioden kom det flere tekniske feil og to ganger brant Robin Wulvik klare sjanser, før Mads F. Rekstad avsluttet omgangen med å sette et syvmeterskast i mål etter at Sander ble felt på linjen.

André Tuzov slo an tonen i Runars første angrep etter pause etter assist av Rambo, og i de neste minuttene viste Runar angrepsspill av høy klasse, samtidig som Mats Bjørnstad gang på gang vartet opp med flotte redninger. Og før det var spilt 10 minutter av omgangen hadde Runar økt sin ledelse til 27-18. Så kom det en periode der Ribnica viste at de ikke ville være noen kasteball, for etter et kvarter hadde de redusert Runars ledelse til bare fem mål.

Dette så ut til å tenne Rambo, for to mål av han og nok et mål av Rekstad, økte Runars ledelse til 31-23, og vi begynte å ane at dette ville gå vår vei. Men igjen var Wulvik uheldig med to skudd, og erstatteren Adam Tenvik Bergli takket for tilliten med å få spilletid med å score tre mål på rad, før også han mislyktes med en avslutning. Ribnica kom med en siste krampetrekning og reduserte to ganger, og da var det godt at Christoffer Rambo viste at dette var en kamp han ville at Runar skulle ha det beste mulig utgangspunkt for returoppgjøret med å score kampens to siste mål, og sørge for at Runar har ni mål å gå på til lørdagens kamp.

Målvakten Mats Bjørnstad og kantspiller Mads F. Rekstad var Runars to beste spillere, men hele laget skal ha honnør for aldri å gi opp, og i kveld var spillegleden virkelig tilbake. Ete stort pluss til Rambo med hele 9 assist.