Nærbø IL – Runar Sandefjord – Runar

Nærbø IL – Runar Sandefjord

I morgen 08:00 setter gutta seg på bussen for en lang tur til Nærbø.  Nærbø begynte sesongen overraskende svakt og tapte blant annet for Haslum HK hjemme. De første poengene kom i kamp nr. 5, da Sandnes ble slått 36 – 25 på Nærbø.

Men etter hvert fikk de orden på maskineriet og i 2023 er de ubeseiret.  4 seriekamper har alle endt med seier og i Europacupen vant de begge kampene mot MSK Povazska.

Lagets største stjerne Andreas Horst Haugseng forlot Nærbø til fordel for Elverum etter fjorårets sesong. Lite spilletid i Elverum og i desember returnerte han til Jæren.

Nærbø er et meget jevnt besatt lag uten svakheter og med imponerende mange lokale gutter i nøkkelposisjoner.  Nærbø har i en årrekke vært landets beste «talentfabrikk», noe som elitelaget nyter godt av i dag.

I mål har de Halvor-Elias Nærland og Joachim Søholm Christensen.  Jokke ble Nærbø spiller etter 5 sesonger i Runar. De har meget dyktige kanter i John Thue (venstre) og Theodor Svensgård/Tord Aksnes Lode (høyre).

På bakspillerposisjonene står de som regel med Lars Sigve Hamre på høyre side.  På venstre og midt posisjon rullerer de med Kasper Lothe og 3 ganger Haugseng.  Tord, Andreas og Rassin.

På linjeposisjonen står de mest med Ole Nærland, men også den gamle Runarspilleren Gustav Bergendahl får sine minutter der.  Gustav er for øvrig lagets forsvarsgeneral.