ØIF Arendal – Runar Sandefjord Søndag kl. 18:15 – Runar

ØIF Arendal – Runar Sandefjord Søndag kl. 18:15

Selv om vi sikret bronsemedaljen i går, er vi ikke helt ferdig med serien.

Søndag spilles siste serierunde og vi tar turen til Arendal for å møte et hjemmelag i «desperat» poengjakt.  Skulle vi slå ØIF og Halden Topphåndball vinne hjemme mot Bækkelaget, vil ØIF ende utenfor sluttspillet i år.  Det vil være en enorm nedtur for laget som har som ambisjoner om å slåss mot Kolstad og Elverum.

Hvordan ØIF har klart å havne i den tabellsituasjonen de er i er nok svært overraskende for de fleste.

De har riktignok vært svært uheldige med skader og spesielt skadene til Mario Matic og Mathias Larsson har «kostet» dyrt.  Selv om de har en av ligaens bredeste og beste staller, er Mario og Mathias to svært dyktige spillere som de fleste lag hadde savnet.  Men uansett, synes vi de burde vært noen plasser høyere på tabellen.

Laget vi møter søndag har allikevel masse klasse uten de to nevnte.

Målvaktene Ivan Eres og Kristijan Jurisic er blant ligaens beste, likeså er kantene Sander Løvlie Simonsen og Olaf Richter Hoffstad.

På linjen har de solide Fredrik Børm og den tidligere Bækkelagskjempen Aksel Andre Strupstad.

På bakspillerposisjon er det spesielt venstre bakspiller Jørg William Fiala Gjermundsen som er den største skuddtrusselen, men også Dragos Hantaru har trøkk i skuddet.

På motsatt bekk spiller Sandefjord guttene Magnus Søndenå og Birk Hermann Inselseth.  Islandske Haftor Vignisson kom inn i januar og er også høyre bakspiller.

I skadefraværet til Mario og Mathias har de hentet inn den tidligere KIF spilleren Sebastian Schultz Hansen og «pensjonerte» Lars Jakobsen som Playmakere.

Vi forventer et ØIF som kommer ut i hundre og som kommer til å være offensive i sitt forsvarsspill.

Skal vi vinne kampen må vi ha samme glød og entusiasme som i gårsdagens storseier mot Drammen HK.  Hvorvidt gutta klarer å nullstille seg og slåss for poengene søndag gjenstår å se.

At Christoffer Rambo er sugen på en del scoringer er vi ganske trygg på.  Før siste serierunde leder han toppscorertabellen, 8 scoringer foran Truls Erik Grøtta (Halden Topphåndball). 148 – 140 er statusen Rambo – Grøtta.

Og sist Runar Sandefjord hadde toppscoreren i ligaen var Frank Løke med 137 scoringer i sesongen 2001/02!!