Opp og ned for Runar i E-cupen – Runar

Opp og ned for Runar i E-cupen

Bernt Horvik

Kveldens semifinalekamp i E-cupen i Runarhallen mot fjorårets vinner, Nærbø, ble en berg- og dalbanekamp. Etter at Runar ledet med fem mål drøye minuttet før pause, og med en pausestilling på ledelse 17-14, stoppet det virkelig opp de 20 første minuttene av annen omgang. Da vant Nærbø de 20 første minuttene hele 13-3, og Nærbø ledet hele 27-21, og alt tydet på at Runar skulle bli nedsablet.

Heldigvis fikk en «time out» mer orden på spillet, for Runar kom sterkt tilbake og vant siste del av kampen 6-2, men det ble tap 27—29 og nå er utgangspunktet vanskelig, men ikke uoverkommelig i returoppgjøret på Nærbø neste søndag.

Gjestene fra Jæren hadde med seg en supporterskare på rundet 150 personer og de viste å sette farge på tribunen sammen «Englene» til Runar, og det var «Englene» og Runars øvrige supportere som hadde mest å juble for i første omgang. Men i kveld viste lagene at det håndballen er en sport som raskt skifter karakter. Dessverre for Runar, ble det våre gutter som satt igjen som tapere.

Etter kampen var det mange meninger om hvorfor det gikk som det gikk:

Bård Kr. Tonning

• Det var for få som presterte framover, spesielt eter pause.
  • Det ble for mange tekniske feil og etter hvert også for mange bomskudd.
  • Nærbø vant målvaktskampen.

Leif S. Gautestad:

• Før pauses fungerte spillet som jeg hadde håpet på.
  • Vi klarte å få engasjert Rambo, der Kasper Furu var den store assistenten, samt at Wulvik lyktes med kontringene.
  • To scoringer i åpent mål av Rambo smakte også.
  • Bakerst åpnet Anton godt i målet, og da Mats kom inn og reddet to skudd på rad -først et fra syvmetersmerket og så returen, rykket vi fra.
  • Etter pause ble det tidlig bråstopp framover.
  • Vi klarte ikke å ha den intensiteten vi hadde før pause, og bakerst sto Halvor E. Nerland meget godt i målet.
  • Kampen skiftet karakter, men heldigvis klarte vi å komme oss tilbake i kampen de 10 siste minuttene, og vi skal på ingen måte reise til Nærbø uten å ha troen på at vi kan vinne sammenlagt.

Joachim S. Christensen (Jokke)

• Det var mange minner som kom innom meg da jeg skulle spille igjen i Runarhallen etter mange gode år her.
  • Jeg tror at vi vant kampen da Nærland kom inn i målet, og han hadde også en redningsprosent på 44, men jeg er selv godt fornøyd med egen innsats.

Fredrik Ruud – Nærbøs trener, som også har hatt en meget kort periode som trener for Runar:

• Intensiteten bakover etter pause snudde kampen.
  • I tillegg viste vi at vi har to topp målvakter, og Nærlands innsats var med på å snu kampen.
  • Nå håper jeg at vi går til finalen, og da er det mulig at det kan bli veldig mange kamper i sesongavslutningen, for vi er også med i sluttspillet.

Kamputvikling:

Første omgang var jevn de 10 første minuttene, men med to mål på rad av Robin G. Wulvik gikk Runar i ledelse 7-6.

Utover i omgangen ble det mye Runar. Først stjal Wulvik ballen mens Runar var i undertall, så satte Rambo ballen i tomt mål, da Nærbø hadde en utvisning og rett etter sendte Anton en krempasning til Wulvik som økte til 11-8. Da svingte det virkelig for Runar.

Det gode forsvarsspillet fortsatte med Rivesjö og Henriksen i midtforsvaret, og da Mats Bjørnstad kom inn og reddete først et syvmeterskast og så en retur, ble Runars tilhengere mer og mer optimistiske.

Runar kontrollerte de siste minuttene av første omgang, og alt så meget lyst ut da Rambo økte til 17-12 drøye minuttet før full tid. Dessverre klarte ikke Runar-spillerne å ha full skjerping det siste minuttet for Nærbø reduserte to ganger.

Det virket som om Nærbø tok med seg den gode avslutningen av første omgang, da annen omgang startet. Sander R. Myklebust økte visselig i omgangens første minutt, men så ble det mer og mer Nærbø. Etter tre baklengsmål på rad, og utligning til 18-18, måtte Runar-trenerne ta en «time out» men det ble bare en midlertidig glede, for etter at Rambo på nytt hadde sendt Runar i ledelse 19-18, kom det hele fem mål på rad for Nærbø og før det var spilt 12 minutter ledet de hele 23-19. Og verre skulle det bli.

Da klokken viste 20:31 tok Runar igjen en «time out», på stillingen 21-27, og da hadde Runar bare scoret TRE mål i løpet av omgangen.

Heldigvis vekket denne pausen guttene, for de vant siste den 6-2, og returkampen til søndag lever fortsatt.

Etter kampen ble Christoffer Rambo kåret til Runars beste spiller.