Semifinale i sluttspillet sikret – Runar

Semifinale i sluttspillet sikret

Bernt Horvik

Etter å ha vunnet med tre mål i hjemmekampen mot Kristiansand forrige onsdag, gikk det mye lettere da returoppgjøret ble spilt i Aquarama i Kristiansand i kveld. Runar vant hele 42-33, og er dermed klar for semifinalen i sluttspillet, men hvem vi møter blir ikke klart før etter den tredje kampen mellom Elverum og Fjellhammer.

Som i hjemmekampen i Runarhallen spilte Kristiansand hele tiden syv mot seks i angrep, men denne gangen klarte Runar mye bedre å demme opp for hjemmelaget. Gang på gang ble angrepene stoppet, og det endte med hele 11 scoringer i tomt mål.

Til tross for at Rambo også i kveld fikk veldig stor oppmerksomhet i angrep, klarte de andre bakspillerne å spille ut Kristiansand til tider, anført av Kasper H. Furu som ble Runars beste spiller og Martin Lindell som var mer skuddvillig enn på lenge. I tillegg viste kantene Robin G. Wulvik og Preben Gram at vi har gode kantspillere.

Nå må guttene nullstille seg for til søndag er det klart for sesongens kanskje viktigste kamp, da vi skal forsøke å ta igjen to mål når vi møter Nærbø i den andre semifinalen i E-cupen i Sparebanken Vest Arena.

Leif Gautestads kommentarer etter kampen:

• I dag var intensiteten mye bedre i forsvar, og det merktes at Kristoffer Henriksen var tilbake i midtforsvaret og i dag var han frisk.
  • Vi klarte å løse Kristiansands syv mot seks spill mye bedre, og framover var vi gode i etablert angrep, spesielt etter pause.
  • Avslutningene var bedre enn på lenge og Rambo scoret på 9 av 9.
  • Nå må vi hjem og nullstille batteriene til søndagens viktige kamp borte mot Nærbø.

Kamputvikling:

Kristiansand kom best i gang og ledet 7-6 etter 12 minutters spill. Så kom det fire mål på rad for Runar, to ved Lindell, et ved Rambo i åpent mål og et kontringsmål av Rivesjö, og etter det var Runar hele tiden i føringen. Kristiansand var på sist beste bare ett mål bak – 15-16 – fem minutter før pause, men fire nye Runar-scoringer på rad – syvmetersmål av Rambo, kantmål av Gram og mål fra egen målgård i tomt mål av Anton Hellberg og et nytt mål av Rambo i tomt mål, ga Runar ledelse 20-15 da det gjensto drøye to minutter av omgangen.

Preben Gram åpnet scoringene etter pause, og da det var spilt fire minutter måtte Helgi Høydal ut med rødt kort etter en altfor hard takling av Wulvik. Det påfølgende straffekastet satte Rambo i mål og han økte til 25-19 rett etter med nok et mål i åpent mål.

Utover i kampen var det klart at dette var en kamp der begge lag bare gikk og ventet på at sluttsignalet skulle gå. Kristiansand forsto at de ikke hadde noen mulighet til å ta igjen Runars ledelse, og våre gutter skal ha ros for at de til tider klarte å holde motivasjonen oppe.

Kampfakta:

Aquarama:

Kvartfinalekamp 2 i sluttspillet:

Kristiansand Topphåndball – Runar 33 – 42 (17 – 21)

Runar: Anton Hellberg 1/Mats Bjørnstad, André Tuzov 1, Preben Gram 4, Christoffer Rambo 9 (3), Kasper Haugen Furu 6, Mads F. Rekstad 1, Martin Lindell 6, Tobias Rivesjö 2, Sander R. Myklebust 6, Kennie J. Boysen 1, Robin G. Wulvik 5, Kristoffer S. Henriksen.

Toppscorer Kristiansand: Herman Bredal Oftedal 6.Utvisninger: Kristiansand 1×2 min. + et rødt kort, Runar 2×2 min.