Nærbø IL – Runar Sandefjord Søndag kl. 18:00 – Runar

Nærbø IL – Runar Sandefjord Søndag kl. 18:00

Søndag reise gutta til Nærbø for å spille 2. kamp i semifinalen i European Cup.

Etter 27 – 29 tap hjemme i Runarhallen forrige søndag er det liten tvil om at Nærbø må bære favorittstempelet.  Det hører med til sjeldenhetene at et lag taper hjemme i E-cup for deretter å snu det på bortebane.

Selv om statistikken og historien er imot oss, reiser gutta nedover med tro på at de kan snu dette. Det er kun to sesonger siden vi sist vant der nede.  Sesongen 2020/21 vant vi 27 – 25 i en dramatisk kamp.  Samme sifre til søndag og det hele må avgjøres med straffekast.

Reglene i European cup sier at ved lik målforskjell etter to kamper, går det direkte til straffekast.  Bortemåls regel gjelder ikke.

Hjemmekampen var et skikkelig berg og dalbane kamp.  Fra det helt store, hadde vi en 20 minutters periode i 2. omgang vi raknet fullstendig. En slik periode er vi nødt til å unngå søndag og vi kan heller ikke la målvaktene til Nærbø bli banens beste.  Søndag stod Jokke en god første omgang, men ble allikevel byttet ut med Halvor Elias Nærland.  Og Halvor stengte fullstendig.

Vi må også få engasjert vår venstre side mer enn sist.  Det ble alt for mye på Christoffer, Kasper og Robin.

Det var godt å få en fin kamp i Kristiansand onsdag.  Avansement til semifinale i sluttspillet etter en kontrollert seier gjorde godt for gutta.  Tror heller ikke de trengte å ta seg helt ut.

Nærbø måtte kanskje litt lenger ned i kjelleren, men tok seg også til semifinalen etter ny seier mot Drammen HK.  I denne kampen var Jokke i det «umulige» hjørnet, noe som tyder på at storformen holder seg.  Forhåpentligvis er han mer menneskelig søndag.