Elverum – Runar

Elverum

Giganten fra de dype skoger er neste lag under lupen.

Spillere i avgang:

Navn:PosisjonNy klubb
Emil Kheri ImsgardMålvaktPick Szeged
Orri Freyr ThorkelssonVenstre kantSporting Lisboa
Christopher HedbergHøyre kantBenfica
Josip VidovicPlaymakerØIF Arendal
Niclas FingrenForsvarsgeneralHØJ Elite
Uros BorzasBakspillerRK Eurofarm Pelister
Håvard Hildre SkareMålvaktStorhamar

 Nye spillere:

Navn:PosisjonGammel klubb
Robin HaugMålvaktSkjern
Theodor UlianaLinjeAIK
Magnus SøndenåBakspiller/kantØIF Arendal
Peter LukacsPlaymakerVeszprem
Eirik SoløstVenstre kantEgen stall
Scott WokoffMålvaktEgen stall

Som vanlig har det vært store utskiftninger i Østerdalen. Det er «prisen å betale» for å gjøre seg bemerket i håndball-Europa. 

Å miste spillere som Emil Kheri Imsgard, Orri Freyr Thorkelsson, Christopher Hedberg, Josip Vidovic, Niclas Fingren og Uros Borzas ville for de fleste klubber vært dramatisk.  Men ikke for Elverum. De hadde en meget stor og solid tropp forrige sesong, så selv om alle ikke er erstattet, har de fortsatt dobbelt dekning med klassespillere på samtlige posisjoner.  

Landslagsmålvakt Emil Kheri Imsgard er erstattet med landslagsmålvakt Robin Haug.

På linje har stortalentet svenske Theodor Uliana (2004) kommet.  Som erstatter for Josip Vidovic har ungarske Peter Lukacs (2002) kommer fra storklubben Veszprem. 

Inn har også rutinerte Magnus Søndenå kommet, og han vil være en meget god makker til unge Benjamin Berg og Patrick Helland Anderson.

Det skal også bli spennende å se om trollmannen Tobias Schjølberg Grøndahl kan ta nye steg. På gode dager er han nesten «umulig» å stoppe!

Treningskampene har vist at Elverum er godt i rute og vil bli svært slagkraftige også denne sesongen. 

Børge Lund, hovedtrener Elverum Håndball:

Vi gleder oss veldig til en ny sesong. Vi har 6 nye spillere som skal inn i vårt system og ser de tar steg hver dag. Ligaen har de siste årene bare blitt tøffere og tøffere og vi ser frem imot det som forhåpentligvis blir en morsom sesong med mange gode kamper. Vi som klubb er i utfordrer posisjon og vil angripe alle konkurranser vi er med i, med fokus på å levere på så høyt nivå som mulig i hver eneste kamp.

Elverum sin topp 3

1. Kolstad
2. Elverum
3. Runar

Hva tror vi om Elverum denne sesongen?

Vi tror at det vil bli for tøft å utfordre Kolstad om håndball tronen, men Elverum vil bli en klar toer kommende sesong.  Har vanskelig å se at noen kan utfordre de om plassen bak Trønderne.