Halden Topphåndball – Runar

Halden Topphåndball

Vi reiser over fjorden og ser litt på Halden Topphåndball.

Spillere i avgang: 

Navn:PosisjonNy klubb
Truls Erik GrøttaPlaymakerHK Malmø
Håvard JenssenBakspillerStorhamar
Jonas JensenVenstre bakspillerAMO
Joshua GraceHøyre bakspillerTSV Basel
Lars Oscar KaaterudVenstre bakspillerFalk Horten
Tobias TorbjörnssonLinjespillerFasano

Nye spillere:

Navn:PosisjonGammel klubb
Mikkel MadsenPlaymakerHC Midtjylland
Benjamin HolmHøyre bakspillerSkive
Kristoffer HenriksenBakspiller / forsvarsgeneralRunar Sandefjord
Mats Hansen Egen stall
Linus Mork-JohansenBakspillerEgen stall
Eskil Holmstrøm SterriMålvaktEgen stall
Tobias BystrømBakspillerEgen stall

Fjorårets klart viktigste spiller for Halden, Truls Erik Grøtta, er borte og det kommer til å merkes. I tillegg må høyre bakspiller Joshua Grace erstattes.

For å tette hullene etter disse to har de hentet inn danskene Mikkel Madsen og Benjamin Holm. Madsen har vist seg som en god Playmaker, så gjenstår det å se om han blir like dominerende som Grøtta var. Kristoffer Henriksen er tilbake i moderklubben etter å ha vært hos oss i 2 sesonger. 

Kristoffer vil tilføre laget mye defensivt og ikke minst er han er fantastikk lagbygger!

Jan Thomas Lauritzen (hovedtrener) uttaler følgende:

Forventninger til laget i kommende sesong er at vi skal være med å krige om en sluttspillplass. Ønsket er å spille god og underholdende håndball hvor vi håper å være laget som kan overraske. Syns vi har fått noen nye gode spillere inn, og nå i starten har det sett fint ut. Vi har gode defensive kvaliteter som vi ønsker å utnytte i form av hurtig kontra og ankomstspill.

Ser man på REMA-1000 ligaen og sesongen under ett, tror jeg det vil være at noen lag skiller seg ut i toppen. Så blir det jevnt og tett om kampen om sluttspill plass. Spennende for ligaen hvordan satsingen til Kolstad kan være med på å øke interessen for herrehåndball i Norge.

Halden tror dette blir topp 3:

1. Kolstad
2. Elverum
3. Nærbø

Hva tror vi om Halden denne sesongen?

Forrige sesong knep Halden den siste sluttspillplassen i siste sekund og de har som mål å bli topp 8 også denne sesongen. Vi tror det kan bli vanskelig, men ikke helt umulig. Så vårt tips blir at Halden havner et eller annet sted mellom plassene 7-12.

Her er noen bilder fra fjorårets hjemmekamp mot Halden Topphåndball. Samtlige bilder er tatt av Anders Ravn Karlsen (RavnFoto):