Runar Sandefjord-Viking Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Runar Sandefjord-Viking Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Bernt Horvik

Runars herrer tok en viktig seier da de slo bunnlaget Viking fra Stavanger 26-20 i søndagens eliteseriekamp i Runarhallen, men ledet bare 12-11 til pause.

– I dag var vi bra bakover  med en strålende Joakim S. Christensen i målet, sa trener Leif Gautestad etter kampen. Minuset var for mange tekniske feil  (hele 8).

– Etter pause klarte vi å redusere de tekniske feilene, og vi fikk også opp fotarbeidet i forsvar, fortsatte Leif. De 10 første minuttene etter pause var veldig gode, der vi gikk fra 12-11 til 17-13 før det var spilt 10 minutter. Unggutten Daniel Jacobsen kom inn og satte fart i angrepet, samtidig som Tobias Rivesjö fortsatte å være nest sist på mange baller (han endte opp med hele 12 assist). Bakerst fortatte Jokke å storspille og ble også kåret til banens beste spiller – vel fortjent, men han fikk sterk konkurranse av kantspiller Tobias Glemming som scoret på alle sine syv syvmeterskast.

Kampreferat

Første omgang åpnet veldig rotete fra begge lag, og før det var gått 10 minutter var det bare scoret seks mål – fire til Runar og to til Viking. I denne perioden storspilte Joachim S. Christensen i målet og reddet hele seks av Vikings åtte første skudd. Så kom det en god Runar-periode, der Tobias Rivesjö scoret to mål og var nest sist på fire, og Runar ledet 8-4 etter et snaut kvarter. Så kom det to raske Viking-reduseringer, det siste på kontring, før Runar igjen fikk justert angrepsspillet, og økte til 10-6 – det siste etter scoring fra Tobias Glemming.

I denne perioden burde Runar ha drept kampen, men Viking slo tilbake med tre kontringsmål, og laget på nytt spenning i kampen, etter flere tekniske feil fra Runar, men klarte å holde ledelsen til pause.

Flott start etter pause

Jokke åpnet andre omgang med en flott redning før Daniel Jakobsen som endelig fikk spilletid markerte seg med å øke til 13-11 på sitt første skudd. I de neste minuttene klaffet det meste for Runar, som ledet 16-12 før det var gått åtte minutter, og utover i omgangen fortsatte Runar å dominere. På sitt beste ledet Runar 21-14 og 23-15 der flere spillere markerte seg framover. Bakover

fikk Jokke god hjelp fra forsvaret og han takket for hjelpen med å redde flere store Viking-sjanser, og endte til slutt opp med en scoringsprosent på 50!

Fem minutter før full tid var Tobias Glemming nær scoring nr. ni, men dommerne mente han slapp ballen etter at foten var i bakken, og markerte dermed tramp. Hans niende mål kom i  sluttminuttet, da an scoret sitt syvende mål på straffekast. Og da gjorde det ikke så mye at Viking fikk kampens siste mål, for Runar vant komfortabelt 26-20 og tok sin sjette seier for sesongen.

Runars neste kamp er borte mot Kolstad neste onsdag.