Runar

Kraftig nedtur i bortekampen mot Kolstad

Bernt Horvik

Runars herrelag gikk på en kraftig smell da de møtte Kolstad i Kolstad Arena onsdag kveld. Etter å ha ligget under 8-13 til pause, klarte de å holde bedre følge i andre omgang, men tap ble det, for Kolstad vant til slutt 26-22 og dermed passerte Kolstad Runar på tabellen. Vårt lag ligger nå på syvende plass etter at vi har spilt 12 kamper.

Skuffet Gautestad

I kveld tok vi et langt skritt tilbake etter seieren over Viking forrige søndag. Det var noe energiløst over laget, og heldigvis hadde vi et meget godt målvaktspar i Joachim S. Christensen og Marcus Rasch, sa Leif Gautestad. Jokke storspilte de 20 første minuttene av første omgang, og startet også godet i andre omgang. Og Marcus kom inn ni minutter før slutt og viste at han også har et meget høyt toppnivå.

– Bakover sto vi godt i starten av kampen, men etter hvert slet vi med å få kraft i forsvarsspillet, fortsatte Gautestad.

– Vi ble alt for langsomme framover og angrepsspillet ble alt for stakkato, og vi savnet helt kontringsspillet, fortsatte Leif G., som nå får en lang kveld sammen med sine spillere i Trondheim før de reiser tilbake til Sandefjord i morgen.

KAMPREFERAT

Kolstad åpnet best

Kolstad åpnet klart best og ledet 4-1 før det var gått åtte minutter. Da hadde også Runar fått sin første av i alt fem utvisninger for kvelden, da kantspiller Jostein Pedersen måtte sone sin første to minutter etter snaue fem minutters spill. Heldigvis for Runar fikk Kolstad sin første utvisning minuttet senere. I de neste minuttene kom det flere tekniske feil for oss. Før de 10 første minuttene var spilt klarte trioen Rivesjö, Røhmer og Hallberg å sørge for at Runar fikk utligning til 4-4t, men Kolstad slo tilbake og ledet 6-4 etter 12 minutter.

Svakt midtveis i første

De 10 neste minuttene var langt fra noen toppkamp fra noen av lagene. Kolstad scoret bare ett mål på 10 minutter, men dessverre klarte Runar bare å kvittere to ganger ved Tobias Glemming og Anders Hallberg. Det positive i denne perioden var Jokkes målvaktspill og han hadde så langt en målvaktprosent på over 50.

Konsentrasjonssvikt i slutten av omgangen

Åtte minutter før pause ledet Kolstad 7-6, og laget avsluttet med stil og vant resten av omgangen hele 6-2. I denne perioden virket det nesten som om Runar-spillerne ga opp, for flere ganger «glemte» flere å ta det nødvendige returløpet. Samtidig falt forsvarsspillet, og dermed måtte Jokke plukke ut de syv siste skuddene fra målet. Men omgangen under ett reddet han 10 av 23 skudd, og det er klart godkjent.

Dårlig start etter pause

Kolstad startet også best etter pause og før det var gått 10 minutter ledet hjemmelaget 18-11, og de fortsatte å dominere. Da de gikk opp til 21-12, forlangte Gautestad «time out», og i den pausen etterlyste han karakteren i spillet.

Hevet seg i slutten

Det virket som om spillerne endelig forsto alvoret, og sakte, men sikkert knappet de innpå. Marcus Rasch kom inn da Kolstad fikk et straffekast på stillingen 22-16, og startet med å redde. Da viste kampuret 21:01. Dette tente våre gutter litt, samtidig som Marcus avsluttet kampen i stor stil. Framover tok Amadeus Hedin ansvar og scoret tre fine mål, og var absolutt med på å redusere tapet.