ØIF Arendal Elite-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

ØIF Arendal Elite-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Runar opp på annen plass

Vant 33-31 over ØIF Arendal

Bernt Horvik

Våre gutter klarte å holde hodene klare i de spennende sluttminuttene i bortemøtet mot ØIF Arendal i Sør Arena. Runar styrte hele kampen, men i sluttminuttene knappet ØIF Arendal innpå og Runar ledet bare 30-28 drøye fem minutter før slutt. Da gikk hjemmelaget meget offensivt ut, og Runar fikk littproblem med å komme til avslutning. Heldigvis vartet Jokke oppmed en praktredning etter at André Tuzov økte til 31-28. Men det ble mer spennende da Christoffer Rambos straffe ble reddet v ØIFs bestemann, målvakten Ivan Eres.

Dette ga ØIF blod på tann og reduserte to ganger før Trym Bilov-Olsen kom seg fri og økte til 32-30, og trygget seieren. Det hjalp lite for ØIF at de reduserte nok en gang, nå på en flott flyver, for Tobias Glemming kunne fastsette resultatet til 33-31, og dermed er Runar på annen plass på tabellen, men Drammen ligger bare ett poeng bak og har en kamp mindre spilt.

Leif Gautestad var en meget godt fornøyd trener da han ble intervjuet på TV fra Direktesport rett etter kampen:

• Jeg svever ikke, for det hadde vært et under med min kropp, men er velig godt fornøyd med en vel gjennomført kamp.
  • Det ble litt stress i slutten av kampen da ØIF Arendal gikk veldig offensivt ut, men jeg synes vi hadde kontroll, tross alt, og jeg mener at vi i dag var det best laget.
  • Det er alltid godt å vinne, ikke minst på tidligere hjemmebane.

På spørsmål om han mener at Runar nå er med og kjemper om medaljene, svarte han at dette er alt for tidlig å snakke om, for vi har jo ikke komme halvveis i serien ennå.

Christoffer Rambo ble kåret til Runars beste etter kampen, og på spørsmål fra Direktesport etter kampen svarte han:

• Ete var godt finne litt tilbake etter to litt svake kamper.
  • ØIF er et godt lag, men det virket som om de savnet litt sikkerhet i avslutningene.
  • Det er alltid gøy å vinne slike tette kamper.

Kamputvikling:

De 10 første minuttene var jevnspilte, men da festet Runar et lite grep etter tre mål på rad av Tobias Rivesjö, Mads F. Rekstad og den tidligere ØIF-spilleren Kenny Ekman. Da ledet Runar 7-6, og etter dette var Runar hele tiden i føringen.

Midtveis i omgangen klaffet det meste for Runar. Forsvarsspillet var patent og framover scoret våre gutter fire ganger på rad, to ganger ved Rambo og mål av Rivesjö og Glemming. I tillegg vartet Jokke opp med to flotte redninger, det siste en redning på straffekast. Da ledet Runar hele 16-9, og alt  så lyst ut.

Men ØIF Arendal kom sterkt tilbake de 10 siste minuttene av omgangen, og Runar klarte bare å score ett mål de ni siste minuttene.

Leif Gautestads kommentar i pausen var denne:

• Vi var veldig gode de 20 første minuttene, men mistet disiplinen i de 10 siste.

Annen omgang ble meget jevnspilt. ØIF var noen ganger oppe på uavgjort, siste gang på stillingen 21-21 etter snaue 10 minutter, men etter det ledet Runar resten av kampen. Midtveis i omgangen  vartet de opp med meget godt forsvar, og det var bare dårlige avslutninger som gjorde at Runar ikke dro mer fra. På sitt beste ledet Runar med fire mål på stillingen 29-25 og 30-26.

Men ØIF Arendal skal ha honnør for ikke å gi seg, og satset meget offensivt de siste seks minuttene. Men heldigvis sto våre gutter kampen ut og kunne reise hjem til Sandefjord med to nye poeng.

Christoffer Rambo ble kåret til Runars beste spiller. Et stort pluss også til første omgangen til Tobias Rivesjö. Tobias Glemming var feilfri fra høyre kanten, og fra den andre kanten hadde Mads R. Rekstad fire fine kontringer.