Runar Sandefjord-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Runar

Runar Sandefjord-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Tremålstap mot Norges beste lag

Bernt Horvik

Herrene hevet seg veldig etter braknederlaget mot Elverum i cupen på bortebane, da de tok imot Norges beste lag i Runarhallen i kveld. Elverum vant til slutt 31-28 etter å ha ledet 16-12 til pause.

Trenerne Bård Kr. Toning og Leif Gautestad var så der godt fornøyd med kveldens innsats.

• Vi holdt godt følge det første kvarteret der det sto 9-8, men så kom det fem Elverum-mål på rad, og da klarte vi aldri å komme sterkt nok tilbake, sa Bård etter kampen.
  • Elverum styrte kampen etter dette, men det var positivt at vi ikke helt ble saget av, og ga Elverum en god kamp i slutten av andre omgang.

Leif Gautestad var ening i Bårds korte oppsummering av kampen og han tilførte:

• I slutten av første omgang var vi ikke individuelt gode nok mot Elverums spillere.
  • Men guttene skal ha ros for at de ikke gravde seg ned da Elverum økte før pause.
  • Jeg er meget godt fornøyd med prestasjonene til André Tuzov og Sander R. Myklebust. Et stort pluss for også 04-målvakten Oscar L. Syvertsen som kom inn midtveis i andre omgang og hadde en redningsprosent på hele 50. Her har vi et målvaktsemne som jeg håper vi vil få mye glede av.
  • Men det er ikke å legge skjul på at Elverum igjen viste seg som Norges beste lag.

Kamputvikling:

Før kampen var det klart at Runar måtte unnvære forsvarskjempen Kenny Ekman som var blitt syk. Dermed mistet laget kanskje sin viktigste forsvarsspiller. Likevel klarte Runar å gi Elverum meget god motstand det første kvarteret.

Og før det var spilt fem minutter ledet vi 4-2 etter scoringer av Rivesjö, Rambo, Sander og Tuzov. Lagene fulgte hverandre det første kvarteret. og det var sikkert noen som håpet på et lite under, da Jokke i tillegg hadde reddet syvmeterskast.

Men etter drøye 20 minutter spilte Elverums trener ut et lite ekstra kort. I en periode tok han ut målvakten, og i spill først syv mot fem, der vi hadde en spiller utvist, og etter på i spill syv mot seks, rykket de fra og ledet hele 14-9. De tre siste av Elverums mål da ble signert Simen Holand Pettersen.

Våre gutter ga likevel ikke opp, og vant faktisk siste del av omgangen 3-2.  Omgangen sluttet med to flotte redninger av Jokke, som i en periode var blitt erstattet av Nicolai H. Kristiansen.

Elverum startet annen omgang med en scoring av lagets beste spiller, kantspilleren Orry Thorkelsson, som også ble lagets toppscorer med åtte mål. Så kom det en fin Runar-periode der bakspillerne flere ganger fant linjespiller Sander, og fra distanses var André prikkfri. Da det var spilt drøye fem minutter lå vi bare bak med tre mål, på stillingen 16-19.

Dette tente tydeligvis Elverum, for de giret opp et hakk, og scoret fire mål på rad, og plutselig ledet de med syv mål.

Da det gjensto et kvarter ble Oscar L. Syvertsen sendt inn i målet, og det ble en tung start med å plukke ut tre baller. Men så slo han virkelig til og sto fram som en levende vegg på nærskudd og stoppet med en redningsprosent på nesten 60!!

Åtte minutter før fulltid ledet Elverum 29-24, men Runar ga seg ikke og gjorde en flott innspurt, der Sander og André sto fram som våre beste avsluttere. Men det hjalp ikke, for Elverum vant til slutt 31-28 og kunne innkassere sin 13. seier på rad denne sesongen, som nå er halvspilt.