Intervju Leif – Runar

Intervju Leif

Vi har hentet et intervju av Leif som ligger på hjemmesiden til Norges Håndballforbund:

Runar vil gjenerobre posisjonen som stormakt

Runar ligger på en anstendig femteplass i herreserien. Men er det like før den store oppturen begynner?

29.09.20 Arne Hole

Det er 15 år siden Runar vant noe innen håndballen. Da ble det NM-gull. Så må man ytterligere fem år tilbake for å finne siste seriemesterskap. Det er disse gylne tider trener Leif Gautestad prøver å gjenskape. Men kall ham ikke bare trener. Gautestad brenner for alle deler av klubbutviklingen.

– Seriestarten har vært bra, og jeg er fornøyd med utviklingen av laget, sier Gautestad og ramser opp godt og dårlig etter kampene mot Elverum (hang med i halvannen omgang), Halden (sjelden borteseier i Remmenhallen), Sandefjord (utklassingen av byrivalen), Nærbø (snudde kampen og vant), Bækkelaget (ikke helt våkne, men BSK var gode) og Haslum (styrte lenge, men endte i gedigen skuffelse).

– Det som gleder meg nesten mest er at vi nær har klart å doble økonomien. Det er helt nødvendig for at vi skal komme oss videre. Nå utvikler vi sport, økonomi og administrasjon samtidig. Jeg som klubbutvikler har gjort dette til min greie, sier Gautestad, som også er med på markedssiden.

– Hvilke tall snakker vi om?


– Budsjettet er på syv-åtte millioner, men da snakker jeg ikke bare om cash, men også om barteravtaler og litt andre ting. I ren cash ligger vi på 4,3-4,4 millioner. Når vi nærmer oss ni-ti millioner totalt, kan vi være med helt der oppe, sier veteranen og mimrer om «good old days».

I gamle dager spilte Gautestad og nåværende trenermakker Bård Tonning sammen og var med på å dra i gang Runar-eventyret, som ga seks NM-gull fra 1992 til 2005 og tre seriegull på rad fra 1994 til 1996 og ett i 2000.
– I mange år har Runar lignet mer på en breddeklubb. Nå presterer ungdomslagene på et mye høyere nivå. Selv på 2007-laget der Alexander (sønnen) spiller er det jerndisiplin. Ingebrigtsen 2, skratter Gaute’n, som forteller at ekskone Heidi Løke også støtter godt opp på 2007-laget i sin usedvanlig travle hverdag.

– Men midt i alle oppturen ble vel trekningen av Elverum i kvartfinalen en liten nedtur?


– Vi kunne fått det enklere. Nå er det tredje gang på fire år at vi møter Elverum. De står som ubeseiret, men flere lag har gitt dem kamp helt inn. Selv var vi jevne med dem til midten av annen omgang, men de har en bredde ingen andre har. Likevel, i en enkeltkamp er alt mulig – særlig hvis vi har en målvakt som stenger. Og kanskje kan vi få lurt Luc Abalo inn på Hvalfangst i stedet? sier den tidligere landslagsmålvakten og landslagstreneren og skoggerler.

– Synes Gautestad det fortsatt er like morsomt med håndball etter et langt liv i manesjen?

– Ja, sinnssykt gøy! Jeg elsker klubblivet, fastslår 57-åringen. Og snart handler det om livet som en permanent toppklubb?