Runar Sandefjord – ØIF Arendal onsdag kl. 18:30 – Runar

Runar Sandefjord – ØIF Arendal onsdag kl. 18:30

Onsdag får vi besøk av ØIF Arendal, laget som trenes av vår tidligere trener Marinko Kurtovic. Marinko var trener på Haukerød sesongene 11/12, 12/13 og 13/14.  Men det er ikke bare Marinko som har en fortid i Runar Sandefjord.

Før sesongen kom Hermann Gjekstad til ØIF Arendal etter et par sesonger i Viking Håndball.  Men før det var det Runar Sandefjord som var klubben til Hermann.  Hermann debuterte for oss sesongen 13/14 og spilte hele 108 seriekamper og lagde 239 mål før han dro til Viking etter 5 sesonger i den vakre hvite drakta.

Play makeren Mario Matic spilte for oss sesongene 12/13 og 13/14 og kan notere seg for 65 kamper og 79 mål.  Målvakten Kristijan Jurisic spilte for oss sesongen 15/16 og stod de 26 kampene vi spilte den sesongen.

Men det er flere fra vårt nærområde som er sentrale i ØIF Arendal.  Målvakten André Bergsholm Kristensen har sin fortid i HG Gokstad og Sandefjord Håndball (broren Nicolai er målvakt for Runars G18 lag og er 3. målvakt for vårt A-lag).  Venstre kanten Olaf Richter Hoffstad har sin fortid i Sandefjord Håndball og STIF.

Mannen som bygget opp Larvik Håndballklubb til å bli en toppklubb i Europa, Bjørn Gunnar Bruun Hansen er daglig leder i ØIF Arendal og har stor del av æren for utviklingen klubben har hatt de siste sesongene.

Ingen av våre spillere har spilt i byen med nest flest soldager (knepen andre plass, bak Sandefjord), men en av våre viktigste brikker er en legende i byen.

Hvis du spør den jevne Arendalitt om hvem som var den viktigste personen i byggingen av klubben fra opprykket og de neste 7-8 årene, tror vi de fleste vil si Leif Gautestad!  Leif løftet klubben fra å spille på nivå 2 i den nedslitte Nedeneshallen, til å bli en toppklubb i Norge i Sør-Amfi!  Ikke bare var han trener, han var også klubbygger og en nestor i arbeidet med Sør-Amfi.  Så glade i Leif er vår venner fra Sørlandet, at Leif er blitt æresmedlem i supporterklubben Svermen!

Foto: Ravn Foto