Vi møter RD Riko Ribnica i 8-dels finalen i European Cup – Runar

Vi møter RD Riko Ribnica i 8-dels finalen i European Cup

I dagens trekning hos EHF ble det klart at vi i 4. runde i European Cup møter vi RD Riko Ribnica (Slovenia).

Vi ble trukket nest sist og da var det kun to lag vi kunne møte, RD Riko Ribnica og ØIF Arendal.  Kanskje like greit at det ble tur til Slovenia.  Det hadde jo blitt litt «kjedelig» å møte våre venner fra Sør-landet!

Vi var seedet i gruppe 2 og kunne kun møte lag fra gruppe 1.  Alle gruppe 1 lagene begynner borte og får hjemmekamp sist. De to forrige rundene vi spilte, møtte vi også lag fra seedingspulje 1! Skulle vi klare å komme oss til kvartfinalen, så er seedingen slutt!

De andre kampene i 8-dels finalen ble:

Sabbianco Anorthosis Famagusta (Kypros)RK Gorenje Velenje (Slovenia)
HC Dukla Praha (Tsjekkia)Wacker Thun (Sveits)
Sidea Group Junior Fasano (Italia)MRK Sesvete (Kroatia)
MSK Povazska Bystrica (Slovakia)Nærbø IL
AS SGS Ramhat Hashron (Israel)Alingsås HK (Sverige)
HCB Karvina (Tsjekkia)HC Dinamo Pancevo (Serbia)
Vinner av Förfhof UHK Krems / VojvodinaØIF Arendal

Hva vet vi så om RD Riko Ribnica?  De kommer fra Ribnica i sørlige Slovenia.  Det er en liten by med kun 4.000 inbyggere.

I første runde hadde de, som oss, walk-over.  I runde 2 vant de 68 – 49 mot RK Borac m:tel og i 3. runde vant de 65 – 61 over HC Fivers WAT Margareten.

Etter 10 seriekamper i den Slovenske ligaen ligger de på 4 plass, med 15 poeng.   De har 7 seire, 1 uavgjort og 2 tap. Et av tapene kom borte mot Celje 39 – 31, som spiller i Champions League.

I fjorårs sesongen ble de nummer 4 i ligaen, som ble vunnet av Celje.

Det er for tidlige å gi nærmere detaljer om hvordan de spiller og nøyaktig hvilket nivå de holder. Vi vet at lag fra Balkan er gode ballspillere og ofte spiller ganske offensivt i forsvar. Utover det, får vi bruke tiden fremover til kartlegging!.

Vi kommer uansett til å være godt forberedt når den første kampen spilles i helgen 11/12. februar og returoppgjøret 18/19. februar.