Klar seier over Kristiansand – Runar

Klar seier over Kristiansand

Målvakten Anton Hellberg storspilte da vi vant 29-21

Bernt Horvik

Runar vant høstsesongens neste siste bortekamp, da de gjestet Kristiansand Topphåndball i Aquarama onsdag kveld, etter å ha ledet 14-9 til pause.

Når bare bortekampen mot Elverum til lørdag gjenstår før VM-pausen, ligger Runar på en flott tredje plass på tabellen, og er absolutt med å kjempe om de fire øverste plassene når serien starter igjen i Runarhallen mot serieleder Kolstad 5. februar neste år.

Leif Gautestads kommentarer etter kampen:

Det var en litt merkelig håndballkamp, som det tok litt tid før den tok fyr.

Heldigvis hadde vi Anton i toppslag i målet, og jeg tror at hans prestasjon i dag er den beste så langt i REMA 100-ligaen i mål denne sesongen.

Han fikk god hjelp av et meget offensivt forsvar, spesielt før pause, og det var veldig vanskelig for Kristiansands spillere å trenge gjennom forsvarsmuren.

Framover var vi ujevne, og vi hadde vår beste periode da vi gikk fra 4-4 til 11-4 midtveis i første omgang, og også midtperioden av annen omgang var klart godkjent.

Anton er allerede nevnt, og han hadde en redningsprosent på over 60 før pause, og sluttet på 50 totalt.

Gøy var det at Martin Lindell lykte4s bedre med sine avslutninger etter en liten bølgedal og det var godt at sto fram da André som har vært i flytsonen ikke hadde sin beste dag.

Et ekstra pluss får også Robin for fine kontringer.

Kampfakta:

Kristiansand åpnet kampen med å score på en flott flyver, men Runar svarte kontant med scoring av Rambo og Lindell før det var spilt to minutter. Mellom disse scoringen presenterte målvakten Anton Hellberg seg med sin første av mange flotte redninger, før Kristiansand svarte med to mål og ledet 3-2 før det var spilt fire minutter. Men det var den siste gangen Kristiansand var i føringen.

Forsvarsspillet satt som støpt, og bakerst sto Anton som en levende vegg. Før det var gått et kvarter hadde Runar fått en klar ledelse, og ledet hele 11-4 før det var spilt 20 minutter. I denne perioden viste Runar forsvarsspill av meget høy klasse anført av Anton Hellberg som sannsynligvis spilte en av sine beste første omganger. Gang på gang stoppet han skudd fra hjemmelaget. Framover var det mer rufsete, for det ble en god del tekniske feil, men avslutningene til Martin Lindell var bedre enn på lenge. Et stort pluss får også Robin G. Wulvik for to fine kontringsmål.

I de 10 siste minuttene av omgangen kom Kristiansand mer inn i kampen, og to ganger reduserte de ved Øivind Frigstad, som i flere år har spilt for Runar. Det siste målet for Runar før pause ordnet Trym med å sette ballen i tomt mål, og Runar ledet komfortabelt 14-9 til pause.

Omgangens store spiller var Anton Hellberg i målet som hadde en redningsprosent på hele 63!!

Annen omgang åpnet mer rotete. Etter bare et par minutters spill fikk Sander en smell i leppa, og da måtte banemannskapet tørke vekk litt blod før kampen kunne fortsette. Heldigvis var det ikke noe for alvorlig, for Sander var tilbake på banen igjen midtveis i omgangen. Unggutten Adam Tenvik Bergli fikk sjansen fra start etter pause, men dette var ikke hans kveld. To spolert store sjanser, og en utvisning var hans beholdning før han igjen ble byttet ut med Robin på høyre kanten, men trenerne skal ha ros for at han fikk smake på eliteseriespill etter flere toppkamper for 2.divisjonslaget.

Etter 10 minutter ledet Runar 12-12, og så rykket de fra med scoringer av Lindell, Wulvik to ganger, den siste på en fin kontring.

Men Kristiansand ga seg ikke helt, for de reduserte tre ganger med et mål for oss av Lindell midt imellom, og Runar ledet «bare» 20-15 etter 16 minutter.  I de neste minuttene fulgte lagene hverandre, men så satte våre gutter opp et gir, og scoret fire ganger på rad, to mål av Boysen og en kontring både av Henriksen og Wulvik, og Runar ledet hele 26-16 da det gjensto drøye seks minutter.

I slutten av omgangen hadde våre gutter full kontroll, og ledet med ti mål – 29-19, da det bare gjensto to minutter, og da var det ikke så farlig at hjemmelaget scoret kampens to siste mål.