Elverum ble nok en gang alt for sterke – Runar

Elverum ble nok en gang alt for sterke

Tapte med åtte mål i Terningen Arena

Bernt Horvik

Som fryktet ble Elverum igjen alt for sterke, da Runar gjestet Terningen Arena lørdag kveld. Elverum vant 34-26 etter å ha ledet 16-10 til pause.  Når serien tar en pause etter onsdagens avsluttende kamper før jul, ligger Runar på en veldig fin fjerde plass på tabellen.

Målvakten Mats Bjørnstad ble syk på b ussen på vei opp til Elverum og dermed måtte Runar klare seg med en målvakt,

Det gikk som fryktet, sa trener Leif S. Gautestad, etter kampen.

Vi har ingen god statistikk i møte mot Elverum de seneste årene, og i kveld holdt vi bare følge det første kvarteret.

Etter hvert ble det alt for mange tekniske feil og svake avslutninger, og da viste Elverum at de har en større bredde enn det vi har.

Det positive var målvakts spillet til Anton Hellberg før pause, der han endte med en redningsprosent på over 30.

Ellers var det ikke så mye å glede seg over.

Kamputvikling:

Sander slo an tonen i den vanskelige bortekampen, og før det var spilt fem minutter hadde dommerparet Jørum/Kleven sendt ut en spiller på hvert av lagene. Så kom det en periode der Anton storspilte i Runar-målet, og framover noterte vi to store målsjanser som ble misbrukt. Etter hvert spilte også landslagsuttatte Emil Imsgard seg stort opp i Elverum-målet, og Runar-spillerne hadde store problem med å få ballen bak han.

Men det var veldig jevnt de 10 første minuttene der André reduserte til 4-5. Så kom det en meget god Runar-periode, der Tuzov, Rekstad fra syvmeteren og så Sander på kontring sendte Runar i ledelsen 7-6. Da så det plutselig lysere ut. Men så slo Elverum tilbake med fire mål på rad før Bård Tonning tok en nødvendig «time out».

Han var konstruktiv i sine formaninger og da håpet vi at guttene ville finne tilbake til spillet de hadde for noen minutter siden. Men det skjedde dessverre ikke.

I de neste minuttene kom dommerne veldig i fokus med to utvisninger til Elverum og en til Runar (Sander), før Elverum nesten gjentok rykket de hadde i Runarhallen med åtte på rad.

De svarte med fire mål på rad og Runar presterte bare å komme med tekniske feil.

Da måtte Runar ta sin andre «time out» for omgangen.

«Dere må finne tilbake til konseptet vårt og ikke tro at vi kan skyte oss til seier på dårlige sjanser», var Bårds klare kommentar. Men det ble ikke noe umiddelbart svar, for Rambo bommet på det første skuddet etter «time outen». Etter det økte Elverum tre ganger, og vant perioden hele 7-0.

Heldigvis våknet guttene i sluttminuttene. Tuzov reduserte to ganger, og Elverum kunne gå til pause med ledelse 16-10.

Elverum åpnet med topp forsvar etter pause, og scoret omgangens to første mål, før Rambo scoret sitt andre for kvelden. Rett etter stoppet Elverums bestemann, målvakten Emil Imsgard, som hadde en scoringsprosent på hele 50 før pause, nok et skudd fra Rambo, før de økte to ganger og ledet 20-12 før det var spilt seks minutter.

Heldigvis falt ikke Runarguttene sammen av den grunn, for de svarte med to scoringer av Rambo og Henriksen, begge i overtall, før Elverums toppscorer Uros Borzas økte i overtall da Henriksen var utvist for andre gang. I de 10 neste minuttene var Elverum klart best, og økte til 26-16 før det var spilt et kvarter. I denne perioden viste Robin G. Wulvik at han ikke lot seg affisere av to bomskudd før pause, og scoret to ganger.

Da Kennie Boysen forsøkte å overliste Emil Imsgard for første gang, kom ballen ikke fram til målvakten, for den ble holdt i fast grep av en av Elverums forsvarere, til stor humor til TV-reporterne som kommenterte kampen.

Men dette stoppet ikke Runar opp i forsøk på å vise at de ikke ville gi seg, for fire ganger på rad kom det redusering ved Lindell, to ganger Wulvik og endelig mål av Kennie.

Da valgte Elverum-trener Børge Lund å ta en «time out», og spillerne hans responderte med en gang. Den første scoringen etter «time outen» var en flott flyver av Kasper Lien, flott spilt opp av VM-uttatte Tobias Grøndahl. I de neste minuttene spilte Runar jevnt med Elverum, men så kom det noen bomskudd for oss, samtidig som Emil Imsgard i Elverums mål fortsatte å storspille.

Seks minutter før full tid kom kanskje kampens fineste mål da Tobias Grøndahl avsluttet et angrep med en flott flyver, og da ledet Elverum 30-21. Heldigvis ga ikke Runar-spillerne seg for de vant de fire siste minuttene etter to mål av Tuzov, ett hver av Boysen og Henriksen.

Etter en flott første omgang, der Anton Hellberg hadde en redningsprosent på hele 33, falt han sammen med forsvaret etter pause, og endte med 23 prosent. Til sammenligning endte VM-uttatt Emil Imsgard på storfine 41 prosent.

Av utespillerne var det Robin G. Wulvik som ble utpekt til Runars beste med fire fine scoringer. Sammen med André Tuzov som scoret på seks av 11, var han Runars beste. Ellers var det alt for mange tekniske feil og bomskudd. Så nå skal det bli godt for spillerne å ta en velfortjent juleferie, for det blir bare treninger og eventuelle treningskamper i januar, for den neste seriekampen kommer først 5. februar.