Lå under med ett til pause, og vant med 10

Så kom det kontringer med mål og så Halden i ledelse.

Deretter flere redninger av Mats.

Så et rødt kort til Mads F. Rekstad, før det en liten stund var spill fire mot fem, der

utvisningene haglet.

Utblåsing av Bård fra linjen, og redusering i sluttsekundet for pause av Wulvik.

Etter pause åpnet Runar storfint, og spilte opp mot årsbeste de første 20 minuttene og

vant til slutt med 10 mål.

Etter 17 serieomganger ligger Runar fortsatt på fjerde plass på tabellen, men bare ett poeng bak Drammen som tapte med et mål borte mot Nærbø som vant med ett mål og scoret seiersmålet i siste sekund.

Leif Gautestads oppsummering:

• Dette var en kamp som nesten kan sees som to kamper med helt forskjellig innhold fra vår side
  • Før pause var det alt for hektisk framover og masser av tekniske feil og bomskudd.
  • Bare Mats i målet og Rambo framover sto fram.
  • Etter pause snudde det helt.
  • Flott uttelling.
  • Fantastisk forsvarsspill og bakerst fortsatte Mats med storspill og stoppet med en redningsprosent på 38.
  • Flere meldte seg på som avsluttere.
  • Kontringsspillet til Robin Wulvik var av topp klasse.
  • Tommelen opp for flott innsats av samtlige.

Kamputvikling:

Det virket ikke som om guttene var helt klare da kampen startet, for i de fire første minuttene var det bom på bom, misbrukt stor sjanse, teknisk feil, før Sander scoret Runars første mål etter flott forarbeid av Rambo.

Så virket det som om spillerne roet seg litt ned, og etter scoringer av Rambo og Rekstad, det siste på en flott kontring, ledet Runar 3-2 før det var spilt syv minutter.

Men så viste seriens toppscorer Truls Erik Grøtta seg fram og scoret tre av sine første mål og før det var spilt 10 minutter ledet Halden 6-4.

Gjestene beholdt ledelsen de 10 neste minuttene og først etter drøye 20 minutter var Runar igjen ajour etter mål av Kasper H. Furu etter drøye 20 minutter.

Men igjen overtok Halden føringen og ledet 13-11 da det gjensto litt over fem minutter av omgangen.

Runar hadde mulighet til å knappe inn da Mads F. Rekstad tok sitt andre syvmeterskast, men dessverre traff han Haldens målvakt Nicolai Neupart i ansiktet og dommerne dro resolutt opp det røde koret.

Dette var i en periode der Halden hadde to spillere utvist, det var en gylden mulighet for Runar å knappe innpå, men dessverre så måtte Mads opp på tribunen.

Det ble ikke bedre da Christoffer Rambo fikk en utvisning to minutter senere, men Runar ble reddet av en meget opplagt Mats Bjørnstad som vartet opp med sin tredje kjemperedning.

I slutten av omgangen vippet det Runars vei. Først et syvmetersmål av Rambo, før Robin Wulvik kontret inn omgangens siste mål etter en utsøkt pasning av Mats Bjørnstad.

Det virket som om spillerne hadde fått klar beskjed om å heve seg i pausen, for det var et lag med en helt annen innstilling som entret parketten til annen omgang.

Før det var gått syv minutter hadde Runar snudd kampen, og ledet hele 21-18 før det var spilt syv minutter, og bedre skulle det bli.

I de neste minuttene ble Halden nesten spilt ut av hallen, for gang på gang dundret ballen i mål bak Haldens målvakter, og Runar ledet hele 30-22 etter et drøyt kvarter.

Halden fikk to reduseringer mens Kristoffer S. Henriksen var utvist, men så smalt det igjen for våre gutter. Da det bare gjensto 5 minutter av kampen ledet Runar hele 35-25, og selv om Leif og Bård også ga spilletid til ungguttene Lars Eivind og Adam i sluttminuttene, klarte ikke Halden å knappe innpå.

Lars Eivind Gurrich fikk æren av å score kampens siste mål etter at han først misbrukte et straffekast, men scoret på returen, og seieren 37-27 var et faktum.

Nå er det å håpe at våre gutter fortsetter det flotte spillet når de tar imot Fjellhammer til kamp i Runarhallen søndag 5. mars.