Runar Sandefjord-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Runar Sandefjord-FyllingenBergen, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

To nye poeng da Fyllingen ble slått

Bernt Horvik

Runar tok to nye poeng da de slo Fyllingen 28-25 i kveldens kamp i Runarhallen ette at det sto 13-13 til pause. Dermed ligger vi på fjerde plass på tabellen når seks serieomganger er unnagjort, poenget bak ØIF Arendal som ligger på andre plass bak ubeseirede Elverum.

Storfornøyd Runar-trener

– I dag hadde vi en matchavgjørende spiller i vår eminente målvakt Joachim S. Christensen, sa Leif Gautestad etter kampen. Han hadde en redningsprosent på nesten 50.  Vi gjorde en topp forsvarskamp til det gjensto fire minutter da vi ledet hele 27-21. DA falt vi litt i intensitet samtidig som Fyllingen tok ut sin målvakt og spilte 7 mot 6 i angrep. Vi ble litt vel hissige og gjestene reduserte tre ganger, men det var aldri fare på ferde.

– Før pause spilte vi oss til mange gode avslutninger, men brant på fire store sjanser, og likevel klarte vi bare å slippe inn 13 baklengsmål. Etter pause fikk vi en flott start, der Jokke sto som en vegg og stengte til tider målet, spesielt fra kantene. Minuset med kampen var at Fyllingen snappet for mange baller når vi var i angrep.

– Kampen sett under ett var av høy kvalitet, fortsatte Leif Gautestad, som mente dette var vår beste hjemmekamp så langt denne sesongen.

Kontrollerte før pause

Anført av en skuddsikker Anders Hallberg førte Runar kampen før pause. Sammen med Øivind Frigstad, kantspiller Christian Ø. Westby og vår toppscorer så langt denne sesongen, Tobias Rivesjö, slapp de aldri Fyllingen i ledelse. Bakerst sto Joachim S. Christensen en kanonkamp og hadde en redningsprosent på over 50.

Flott start etter pause

Runar fortsatte med flott spill i starten av andre omgang, og ledet 17-13 før det var gått fire minutter. Det hele åpnet med en flott flyver der Tobias Rivesjö var sist på ballen. Bakover klarte de å tette igjen for Fyllingens angrep og igjen var Jokke på topp. Drøye fire minutter før full tid ledet vi hele 27-21 og kampen var i realiteten avgjort. Gang på gang ble det gjennombrudd og tre ganger kriget Espen Tokerud Røhmer seg til syvmeterskast, der Tobias Glemming scoret på to av kastene. Han ble kåret som banens beste av en jury etter kampen.

Minuset var lagets avslutning, men de ble tilgitt at et meget entusiastisk publikum som viste å sette pris på lagets prestasjoner.

Nå må de nullstille seg til onsdagens kvartfinalekamp mot Elverum, og hvis de spiller som på sitt beste er det ikke umulig at Runar kan lage en liten cupbombe, for det er ikke tvil om at Elverums stjernemannskap er favoritter.

Kampfakta:

Eliteserien:

Runarhallen:

Runar Sandefjord – Fyllingen Bergen 28 – 25 (13-13)

Runar: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 7 (3), Espen T. Røhmer 1, Øyvind Frigstad 3, Gustav Bergendahl, Per Anders Hallberg 5, Andrè Christiansen, Tobias Balsby-Pedersen 1, Kenneth Bach Hansen, Markus Buchardt, Tobias Rivesjö 5, Håkon Sætre, Amadeus Hedin 1, Christian Ø. Westby 3.

Toppscorer Fyllingen: Fredrik Clemetsen 8