Tidenes lag – Målvakt – Runar

Tidenes lag – Målvakt

Neste posisjon i tidenes Runar lag er målvakter og her har vi 6 ypperlige kandidater

Spiller Kamper for Runar Mål for Runar
Christensen, Joachim Søholm 69 2
Danielsen, Jan Christen 262 1
Degnbol, Jonas 54 2
Fransson, Mats 259 0
Nordlie, Endre 240 0
Stankiewicz, Jan 62 1

Joachim Søholm Christensen

Jokke kom til oss foran 17/18 sesongen og sesongen endte med et overlegent opprykk.  At eliteseriens beste målvakt de siste 5 sesongene skulle gå til Runar var overraskende for Håndball-Norge, men ikke desto gledeligere for oss.  I tillegg til ytterlig målvakts spill er Jokke kjent for å la følelsens løpe når han spiller, noe dommere og en og annen motspiller til stadighet får høre!

Jan Christen Danielsen

«Bulle» kom til Haukerød foran sesongen 85/86.  Etter 3 sesonger i 2. divisjon ble det 6 sesonger i eliteserien før han ble fristet av Fredensborg Ski. Sesongen 01/02 gjorde han «comeback» i Runartrøya og spilte ytterligere 3 sesonger for de hvite englene.  Hvordan han klarte å score det ene målet for Runar er en gåte for oss som så han kaste rushpasninger.  Men til tross for dårlig kastarm var han en meget solid målvakt som først og fremst var beryktet på nærskudd.

1 seriemesterskap, 1 NM tittel og 3 sluttspilltriumfer ble det for Bulle

Jonas Degnbol

Jonas kom til oss foran 2007/08 sesongen. Som nyopprykket lag overrasket vi de fleste med en meget solid 2. plass i serien, mye takket være Jonas eminente målvaktsstpill.  Høydepunktet var nok dog cupfinalen året etter mot Elverum, da Jonas leverte en «outstanding» prestasjon som ble belønnet med kongepokal.  Etter to sesonger valgte Jonas å fortsette karrieren i Drammen.

Mats Fransson

Den svenske verdensmesteren kom til Runar foran sesongen 91/92 og ble her i 6 sesonger.  I tillegg gjorde den evigunge svensken comeback i Runartrøya sesongene 05/06 og 06/07 før han la endelig opp som 45 åring!  Det er vanskelig å ta frem høydepunkter i Mats sin håndballkarriere da det er så mye å velge imellom.  Mats hadde en egen evne til å levere hver eneste gang vi trengte det.

3 seriemesterskap, 2 NM titler og 3 sluttspilltriumfer ble det for «Frasse»

Endre Nordlie

Unggutten fra Gran kom til Runar foran 95/96 sesongen.  Etter noen sesonger «bak» Frasse og Stankiewicz ble Endre vår ubestridte første målvakt sesongen 09/00. Etter sesongen 01/02 fristet proffspill i BM Torrevieja før Endre var tilbake sesongen 03/04.  Etter sesongen 04/05 valgte Endre å legge opp.

2 seriemesterskap, 2 NM titler og en sluttspilltriumf ble det på Endre i Runartrøya. Titlene til tross, så spørs det nok ikke om seieren i Champions League mot blivende Champions League vinner Portland San Antonio var det sportslige høydepunkt.  Kun 20 scoringer havnet i buret bak Endre.

Jan Stankiewicz

Da Frasse forlot oss vårparten 97 lette vi etter en målvakt som kunne erstatte Frasse.  Vi holdt oss i Sverige og ble enige med ferske Europamesteren.  «Jas» ble umiddelbar suksess i Runar og vi alle husker vel cupfinalen 97/98 da Sandefjord ble slått 18-17. En fantastisk kamp av «Jas».  Etter to sesonger ble det Bundesligaspill for VFL Gummersbach.  Ikke bli overrasket om dere ser den nå 51 år gamle kjempen på banen til høsten, han gjorde nemlig comeback i fjor da FyllingenBergen slet med skader på målvaktene.