Cupeventyret over for Runar – Runar

Cupeventyret over for Runar

Tapte 21-29 for Elverum

Bernt Horvik

– Så ble det ikke noen tur til Oslo Spektrum i år heller, sa trener Leif Gautestad etter at Elverum hadde slåt Runar med åtte mål i kvartfinalen i cupen.

– Jeg syntes vi holdt godt følge i den første omgangen, og var godt fornøyd med forsvarsspillet, men som så ofte før ble det for mange bomskudd framover.

– Etter å ha ligget under med to mål til pause, raknet det litt i andre omgang, fortsatte Leif. Mye av det skyldes skadesituasjon, der vi har tre kjevhendte spillere ute av spill. Daniel Jakobsen har vært skadet siden bortekampen mot Nærbø, Andrè Christiansen måtte kaste inn håndkleet før kampen og når også Øyvind Frigstad måtte gi seg, var det bare å kaste innpå en ny venstrehendt spiller, og Kenneth Bach Hansen fikk vist at han ikke bare kan spille kant. Han var spillesugen og får klart godkjent med tre spillemål og en straffe.

– Etter at Elverum vant første halvdel av andre omgang med fem mål, følte jeg at spillerne parkere litt, men de skal ha ros for at de ikke ga opp, var Leifs avsluttende kommentar.

Målfattig og jevnt de 20 første

Det åpnet litt nervøst for begge lag i kveldens cupkamp, og etter 12 minutter var stillingen 3-3, der kantspillerne Christian Ø. Westby (2) og Tobias Glemming hadde scoret våre mål. Da fungerte det også godt for Joachim S. Christensen i målet. Framover sto Anders Hallberg fram som vår beste servitør, godt fulgt av Gustav Bergendahl. Utover i omgangen fortsatte Christian Ø. Westby å prikke inn mål fra venstre kanten. Minuttet før pause lå vi under 11-12 og Leif Gautestad tok «time out» da det gjensto 38 sekunder. Det siste angrepet klarte spillerne å rote bort og Elverum kontret inn ledelsen 13-11 rett før pause.

Svak start etter pause

Kenneth Bach Hansen fikk spilletid som høyrebakspiller etter pausen, og takket for tilliten med å score Runars to første mål, men så var det bråstopp, og Elverum ledet 19-13 før det var spilt seks minutter. Da måtte også Jokke si takk for seg på grunn av en vond rygg. Markus Rasch kom inn, men klarte ikke å stoppe Elverums maskinmessige spill, samtidig som forsvaret heller ikke klarte å flytte bena raskt nok. I tillegg manglet utspillende til venstrekanten Christian Ø. Westby som ble godt passet på av Elverum.

Snaue syv minutter før full tid redusert Amadeus Hedin fra syvmetersmerket til 20-25 etter at Håkon Sætre ble felt, men så kom det tre raske Elverum-scoringer og da var løpet klart kjørt.

Etter kampen ble Christian Ø. Westby kåret til Runars beste spiller.

Kampfakta:

Runarhallen:

NM kvartfinale:

Runar Sandefjord – Elverum 21 – 29 (11-13)

Runar: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 5, Jostein Pedersen, Espen T. Røhmer 1, Øyvind Frigstad 1, Gustav Bergendahl, Anders Hallberg 1, Tobias Balsby-Pedersen 1, Kenneth Bach Hansen 3, Markus Buchardt, Tobias M. Rivesjö, Håkon Sætre 2, Amadeus Hedin 2 (1), Christian Ø. Westby 5.

Toppscorer Elverum:  Tobias S. Grøndahl 7 (5)

Utvisninger:  Runar 2×2 min., Elverum 4×2 min.