Elverum – Runar Sandefjord lørdag kl. 18:15 – Runar

Elverum – Runar Sandefjord lørdag kl. 18:15

I dag tar gutta turen til de dype skoger og møter et hjemmelag som begynner å se ut som giganten Elverum.

Før kveldens kamp ligger faktisk Elverum på plassen bak oss på tabellen.  Vi har 18 poeng på 13 kampe mens Østerdølingene har 16 poeng på 12 kamper.

Etter Elverums feilskjær mot Bækkelaget 16.11 har de 3 klare seire i Eliteserien mot Fjellhammer, Nærbø og Kristiansand.  I tillegg har de spilt Champions League og har levert meget sterke kamper mot Kielce og RK Celje.

9. november møttes lagene i seriekamp i Runarhallen.  Gjestene vant til slutt med 38 – 32 etter 17 – 17 til pause. Etter 21 – 21 scoret Elverum 8 mål på rad og kampen var avgjort. Den perioden var preget av tekniske feil fra Runar, noe Elverum omsatte i kontringer og scoringer.  Slike perioder kan vi ikke ha i kveld, dersom vi skal ha håp om å ta med oss et eller to poeng hjem.

I 20 manns troppen til VM ble 2 Elverum spillere tatt ut, Tobias Schjølberg Grøndahl og Emil Kheri Imsgard.

183 høye Grøndahl er lagets store Playmaker. Eminent teknikk, strålende overblikk og et godt skudd, har ført han inn i Jonas Wille VM tropp.  Grøndahl er også laget toppscorer i Eliteserien med 68 mål på 11 kamper.

Imsgard er Elverums første valg mellom stengene. Emil var lenge klubbens andre valg, men han har sakte men sikkert blitt bedre og bedre og foran denne sesongen ble hans førstemålvakt. 

Men, Elverum har mange flere gode spillere enn Grøndahl og Imsgard. De har dobbelt dekning med klassespillere på alle plasser, sågar trippeldekning. Da høyre bakspiller Stig-Tore Moen Nilsen ga seg for noen uker siden stod Benjamin Berg klar til å overta. Men bak Benjamin var det ytterligere et ungt stortalent som ventet på sjansen! I de siste Champions League kampene har 18 åringen Patrick Helland Anderson virkelig markert seg.  I Eliteserien står Patrick kun med 3 scoringer på 5 kamper. I onsdagens knepne 32 – 34 tap i Champions League mot Pick Szeged ble Patrick kåret til hjemmelagets beste spiller. 7 scoringer ble det på unggutten og Elverums publikummet fikk en ny favoritt! Savnet etter Stig-Tore Moen Nilsen blir kanskje ikke så stort som mange fryktet!

Vi reiser til Elverum med lave skuldre.  De siste seirene mot Halden, Sandnes og KRS har gjort godt for selvtilliten og tabellplasseringen.  Skulle vi ryke i kveld kan vi allikevel ta julefri med vissheten om at høsten har vært bra sportslig.  Skulle vi vinne i kveld, har høsten vært særdeles bra!