Drammen-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Drammen-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Gleden manglet i tapet mot Drammen

Bernt Horvik

Det virket ikke som om det var noen glede da Runar gjestet Drammen i Drammenshallen søndag kveld. Drammen vant et tett oppgjør 24-23 etter at det sto 11-11 til pause. Drammen var stort sett i føringen under hele kampen, og det var bare et par minutter i slutten av første omgang på stillingen 11-10 til Runar at vi var  føringen i tillegg til at Tobias Balsby-Pedersen scoret kampens første mål.

Ny nedtur

– Igjen spilte vi en kamp der vi hadde muligheten til å ta poeng, sa en litt oppgitt trener Leif Gautestad etter kampen. Jeg har en følelse av at guttene ikke hadde den flyten de har hatt tidligere i sesongene. Positivt var det å se at Daniel Jakobsen var tilbake i laget med nesen mot målet, og det hadde vært å ønske at det var flere som kjempet som han.

-det var også synd at vi ikke klarte å følge de avtaler som var satt, fortsatt Leif Gautestad og nå er det bare å trene på å bli mer nøyaktig.

Stadig ett eller to bak

Bortsett fra ledelsesmålet til Tobias Balsby-Pedersen i åpningsminuttet var Drammen stort sett i føringen i hele første omgang. Den tidligere Runar-spiller Sindre Aho slo an tonen for Drammen, og etter hvert overtok svenske Oskar Olafsson avslutningsansvaret for Drammen og scoret to mål på rad i en periode der våre gutter pådro seg flere tekniske feil. Etter drøye 10 minutter ledet Drammen 7-3, men så virket det som om våre gutter våknet. Tre mål på rad av Andrè Christiansen, Tobias Glemming fra syvmetersmerket og igjen mål av Andrè, sendte oss bare ett mål bak midtveis i omgangen. Da hadde også Daniel Jakoksen kommet innpå etter å ha vært skadet siden bortekampen mot Nærbø. Etter en litt svak start spilte Joakim S. Christensen seg kraftig opp og reddet ni av 20 avslutninger før pause. Daniel markerte seg i slutten av omgangen, da han ga Runar sin andre og siste ledelse ved å score 11-10 målet for Runar. I skuddavviklingen ble han  kraftig taklet av Joakim Hykkerud som fikk direkte rødt kort og måtte se resten av kampen fra tribunen. Minuset før pause var for mange bomskudd og tekniske feil.

Fulgte hverandre etter pause.

Etter en målfattig første omgang startet andre omgang med et smell og før det var spilt to minutter var det scoret hele fem mål, tre av Drammen og to av Runar. Heldigvis for oss klarte vi å demme opp bedre etter hvert, slik at Drammen ikke dro alt for mye fra.

– Vi må få fart i spillet framover, sa Leif Gautestad da han hadde tatt «time out» på stillingen 14-17 etter drøye syv minutters spill. I denne perioden var den tidligere SH-spilleren Victor P. Norberg virkelig i støtet.

Dette fikk han raskt respons på og seks minutter senere var stillingen 18-18, men igjen kom det en Drammen-scoring som førte dem foran. 14 minutter før full tid misbrukte Tobias Glemming et syvmeterskast, og da var Drammen plutselig tre mål foran.

I de 10 siste minuttene kokte det virkelig i Runar-leiren. Trenerduoen Gautestad/Tonning forsøkte seg med spill syv mot seks, og fikk nok betalt til at Runar nesten kom helt a jour med Drammen. Det hele toppet seg med et feil innbytte snaue syv minutter før full tid.

I de siste minuttene kom det veldig få mål. Fire minutter før full tid reduserte Espen T. Røhmer til 22-23 fra venstre kanten, men det hjalp lite for rett etter økte Alexander Ø. Westby til 24-22 og scoret sitt femte mål for kvelden. Dermed vant han brødreduellen mot lillebror Christian som bare scoret ett mål.

Det kokte i sluttsekundene .Runar hadde ballkontrollen de 30 siste sekundene. Da hadde Drammen en spiller utvist, og de valgte også å ta ut Joachim S Christensen, slik at det ble spill syv mot fem. Det hjalp lite, for det eneste de klarte å prestere var en ny utvisning til en Drammen-spiller tre sekunder før full tid, og avslutningen til Daniel Jakobsen ble resultatløs.

Etter at kampen var slutt fikk Joachim S. Christensen et rødt kort av dommerne.