Runar Sandefjord-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Runar

Runar Sandefjord-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Kjedelig å stå igjen med null poeng

Bernt Horvik

– Dette var surt, og det er kjedelig å stå igjen uten poeng da vi virkelig hadde taket på ØIF Arendal midtveis i andre omgang, sa en skuffet Leif Gautestad etter kampen. Da hadde vi hevet oss etter å ha ligget under etter at det var spilt 10 minutter. Vi hadde virkelig sjansen da vi ledet 26-24 drøye midtveis i andre omgang, men så misbrukte vi et syvmeterskast samtidig som ØIF Arendal traff på sine avslutninger. Da er det bare å øve mer, for i kveld kunne vi ha kapret poengene, men det var ØIF Arendal som til slutt vant 34-30 og ligger midlertidig på toppen av tabellen.

– For å vinne mot de beste i Norge, må vi vinne flere dueller, var Gautestads kommentar, og vi må også ha dagen der målvaktene lyktes mer. I kveld hadde vi etter hvert store problem med å få tak i linjespiller Laurits Mo Rannekleiv og bakspiller Lars H. Jakobsen.

– Før pause fikk vi alt for mange baklengsmål, for det er ikke godkjent å slippe inn 17 mål før pause, mente Gautestad. Forsvarsspillet ble bedre i andre omgang, men i dag hadde vi ikke marginene på vår side.

Fin start

Anført av ballfordeler Anders Hallberg kom Runar best i gang, og han var nest sist på Runars fire første mål, og Runar ledet 4-3 før det var gått syv minutter. Etter hvert kom maskinen til ØIF Arendal i gang, og de frustrerte Runars angrepsspill med å ligge i en 5-1 formasjon i forsvar, der den tidligere SH-spilleren Olaf Richter Hoffstad klarte å forstyrre Runars angrep. 10 minutter før pause scoret ØIF tre ganger på rad og klarte å tilrive seg et lite overtak. Men det ble bare nesten, for vi hadde ikke marginene på vår side i sluttminuttene. Da ØIF ledet 16-13 tre minutter før pause gikk et syvmeterskast i stangen, og det hjalp lite at Christian Ø. Westby reduserte til 14-16 på en fin kontring, for Olaf R. Hoffstad fastsatte pauseresultatet til 17-14 for ØIF.

Lovende start etter pause

Runars bestemann for kvelden, Tobias Rivesjö, åpnet godt etter pause med å score omgangens to første mål, og sakte men sikkert knappet Runar innpå. Etter et snaut kvarter var Runar tilbake i ledelsen for første gang siden åpningen av kampen da Amadeus Hedin ga Runar ledelsen 23-22. Dette var starten på en fin Runar-periode og de ledet til det gjensto drøye syv minutter av kampen.

ØIF Arendal avsluttet best

I sluttminuttene viste ØIF Arendal at de er et av Norges beste lag med å vinne denne perioden 7-3, og flere av scoringene kom fra syvmetersmerket, der Sondre Paulsen var sikker og scoret til slutt på alle sine seks forsøk.

Hermann  Gjekstad var tilbake i Runarhallen og spilte den siste halvtimen for ØIF Arendal og fikk æren av å score kampens siste mål.

Når ØIF Arendal har spilt åtte kamper leder de tabellen med 13 poeng, poenget foran Elverum som har en kamp mindre spilt. Runar ligger på syvende plass med åtte poeng og møter Drammen i Drammenshallen til søndag.

Kampfakta:

Runarhallen:

Eliteserien:

Runar – ØIF Arendal 30 – 34 (14-17)

Runar: Joachim S. Christensen/Marcus Rasch, Tobias Glemming 3 (1), Jostein Pedersen, Espen T. Røhmer 4, Øyvind Frigstad 6, Gustav Bergendahl, Anders Hallberg 2, Andrè Christiansen 2, Tobias Balsby-Pedersen, Kenneth Bach Hansen 1, Markus Buchardt, Tobias M. Rivesjö 8, Håkon Sætre 1, Amadeus Hedin 1, Christian Ø. Westby 2.

Toppscorer ØIF Arendal: Sondre Pausen 8 (2).

Utvisninger: Runar 2×2 min., ØIF Arendal 2×2 min.