Marinko Kurtovic: – Runar

Marinko Kurtovic:

– Jeg gleder meg å komme tilbake til Runarhallen.

Svaret til ØIF-trener Marinko Kurtovic kom kontant, da vi hadde en telefonprat med han mandag kveld foran onsdagens toppkamp mellom Runar og ØIF Arendal.

Marinko har en lang fartstid i Runarhallen der han var trener for Runar i tre sesonger fra 2011 til 2014. Og det er tydelig at han trivdes i Runarhallen.

– Jeg er klar over at vi kommer til å møte et vanskelig lag, spesielt på hjemmebane, sa Marinko Kurtovic. Vi vet at Runar har ambisjoner om å kjempe i toppen, og det er også vår målsetting. I tillegg til det håper vi å spille oss til NM-finale i Oslo Spektrum i desember. Men først får vi en meget vanskelig semifinalekamp borte mot Nærbø 12. november.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og Drammen.

– Nå gjør vi våre siste forberedelsen foran onsdagens vanskelige kamp, fortsatte Marinko og vi er spent på hvilken formasjon Runar møter oss med. Vi skal gi alt og håper at vi får med oss begge poengene tilbake til Sørlandet. Vi er stort sett skadefrie. Den eneste som ikke er spilleklar er Herman Vildalen som er borte i 4-6 uker.

ØIF Arendal var kvalifisert til spill i Europa League 2020/21, men valgte å trekke seg fra 1. kval. runde der de skulle møte svenske Kristianstad. Årsaken til at de trakk seg var av smittevernhensyn og risikoen for en økonomisk smell. Den samme avgjørelsen valgte Haslum å ta.

Kristianstad møtte polske KS Azoty Pulaway i kvalifiseringen, et lag som gikk dit fordi Haslum var deres første motstander.

ØIF Arendal gikk videre til gruppespillet med minste mulig margin, da de tapte borte 24-25, men vant hjemme 24-22.

Referat ved Bernt Horvik