Tidenes lag – Linje – Runar

Tidenes lag – Linje

Den siste posisjon i tidenes Runar lag er linjespiller og også her har vi meget gode kandidater:

Spiller Kamper for Runar Mål for Runar
Kim Johansson 69 301
Einar Sand Koren 111 296
Frank Løke 116 508
Bård Kristian Tonning 299 803
Eric Åberg 107 464

Kim Johansson

Kim kom til oss i forkant av sesongen 2011/12.  På grunn av litt dårlige knær ble det med to sesonger + et lite comeback e kamp sesongen 13/14 da vi trengte litt hjelp.  Til tross for kun sesonger som spiller, rakk Kim å bli glad i byen og bor her den dag i dag.  Da Kim kom var han meste kjent som en meget tøff forsvarsspiller, men viste raskt at han også visste hvor målet stod.  Den første sesongen ble han faktisk delt toppscorer (med Peter Nielsen) med sine 159 scoringer på 31 kamper.

Einar Riegelhuth Koren

Einar debuterte som 17 åring sesongen 02/03. Etter å ha herjet i de yngres rekker så vi tidlig at her hadde vi et talent utenom det vanlige.  Etter 4 sesonger valgte Einar å studere til lege og det er det vanskelig å gjøre i Sandefjord, slik at karrieren fortsatte i Haslum.  Etter noen år i Haslum ble det Danmark og København, før han igjen avsluttet karrieren i Haslum.  Einar hadde en veldig god spilleforståelse noe som gjorde han en viktig brikke både i det defensiven og offensive spillet.

Frank Løke

Action Frank debuterte som 18 åring sesongen 98/99 og spilte 5 sesonger før utlandet kallet sesongen 03/04.  Et lite comeback i Runardrakta hadde Frank sesongen 15/16 før han la håndballskoa på hylla (løpeskoa derimot er mye brukt siden). Karrieren i utlandet er vel kjent for de fleste og høydepunktet var kanskje spill for Verdenslaget i 2012.  Var også på All Star Team EM 2008.  Frank innehar scoringsrekorden i Runar med sine 16 mål mot Stavanger 02/03 (Kjetil Strand hadde også 16 mål i den kampen). 1 seriemesterskap og 1 NM gull har Frank i sin Runarkarriere.

Bård Kristian Tonning

Unge Tonning kom til Runar foran sesongen 90/91 og ga seg ikke før 9 år senere.  Mange av sesongene var han også kaptein for Runarskuta.  Med 299 kamper har han kun Kristian Hansen foran seg på adelskalenderen. Til tross for at han ikke hadde høyden og tyngden til de fleste linjespillerne ble det 14 landskamper for Bård, for håndballforståelsen hans er det ikke mange som kan måle seg med. Skotfoss store sønn har også gjort seg bemerket som både hoved og hjelpetrener for Runars A-lag (også G16 og G18).  3 seriemesterskap, 3 NM titler og 4 sluttspilltriumfer sammen med Runar kan Bård skryte av.

Eric Åberg

Eric kom til Runar foran 06/07 sesongen fra GF Kroppskultur (Uddevalla).  Han ble hos oss i 4 sesonger, før han flyttet hjem til Sveariket.  Som Bård hadde heller ikke Eric høyden og tyngden til de fleste linjespillerne, men han hadde en egen evne til å bli spillbar og var bombesikker i avslutningene.  Persen for Runar er 10 scoringer mot Nærbø sesongen 08/09.  Høydepunktet i Eric’s Runarkarriere var nok cuptriumfen mot Elverum i 2008